Pages Navigation Menu

Risti sa devii miliardar daca te inscrii la una dintre universitatile de prestigiu

Risti sa devii miliardar daca te inscrii la una dintre universitatile de prestigiu

Scoala ne face miliardari. Recent a aparut o lista  cu  universitatile pe care le-au absolvit cei mai bogati oameni din lume. Subtil si discret, am putea crede ca acesta ar fi primul pas a unei vieti cu miliarde de euro in cont.

Iata o parte dintre universitatile despre care se spune ca scot miliardari pe banda:

1. Harvard are 52 de absolventi miliardari cu o valoare estimata la 205 miliarde de dolari, printre care se numara omul de afaceri Jorge Lemann (cu o avere de 19 mld. dolari) si co-fondatorul Facebook – Eduardo Saverin. La Harvard taxa anuala este de peste 32.000 de dolari.

2. Universitatea Pennsylvania are doar 28 de absolventi miliardari, cu o avere declarată de 112 mld. de dolari. Luna trecuta, universitatea a primit o donatie de 25 milioane de dolari din partea unui fost student  pentru constructia unui nou centru pentru departamentul de stiinte politice si economice.

3. Stanford– se spune ca 71% dintre absolventii miliardari ai acestei universitati si-au construit singuri averile.

4. Universitatea New York

5. Universitatea Columbia

6. Institutul Tehnologic din Massachusetts are absolventi miliardari in principal barbati, doar 2 % fiind femei, cu o pregatire ridicata in domeniul matematicii. Miliardarii acestei scoli au si cele mai mari averi per capita – aproximativ 7 mld. dolari fiecare.

7. Cornell are doar 14 absolventi miliardari dintre care 23 % si-au mostenit averile pe care le detin, adica trei nu au pornit de la zero.

8. Universitatea California de Sud

9. Yale a dat 13 miliardari cu o avere totala de 77 miliarde de dolari, iar trei din ultimii patru presedinti ai Statelor Unite ale Americii detin o diploma de la aceasta universitate, ceea ce o supranumeste ca fiind baza elitei americane.  Un an la Yale depaseste 35.000 de dolari.

10. Cambridge este singura universitate de prestigiu care nu se regaseste pe teritoriul Americii si are 11 miliardari cu o avere de 48 miliarde de dolari. Universitatea se afla in toate topurile celor mai bune scoli pentru studentii straini. Printre absolventii sai se numara si omul de afaceri chinez Zhang Xin, cu o avere impresionanta in domeniul imobiliar.

Nu doar universitatile de peste oceane `fabrica oameni bogati`. Romania are cativa milionari in euro care s-au scolit in tara, iar unii dintre ei se regasesc si in topurile de miliardari ai lumii.

1. Dinu Patriciu – absolvent al Institutului de Arhitectura „Ion Mincu ” din Bucuresti, are o avere de 1,5 miliarde de dolari, potrivit clasamentului intocmit de Forbes in 2012.

2. Familia Adamescu – Dan Grigore Adamescu este al doilea cel mai bogat bucurestean, primul loc fiind ocupat de Patriciu; are afaceri imobiliare, retail, media, in asigurari si turism. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti si familia sa are o avere de aproximativ 950 de milioane de euro.

3. Ion Tiriac - fost jucator profesionist de tenis, jucator de hochei, si actualmente un influent om de afaceri in Germania si Romania, are o avere estimata la 750 de milioane de euro; a absolvit Institutul de Cultura Fizica din Bucuresti.

4.  Veronica Gusa de Dragan – vaduva omului de afaceri Iosif Constantin Dragan (decedat in 2008 la varsta de 91 de ani) la 39 de ani  are o avere considerabila de 700 milioane de euro. Detine Grupul Dragan care include ButanGaz, Fundatia Dragan, tipografia Fed Print, Fundatia General Stefan Gusa, Editura Nagard, radioul Nova FM, cotidienele locale Renasterea Banateana si Redesteptarea, televiziunea Ten TV,  Universitatea Europeana Dragan, clinica medicală Veroniki Life si galeria de arta Veroniki Art. Femeia de afaceti  este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>