Pages Navigation Menu

Revolutia realitatii vituale – Virtuix Omni

Revolutia realitatii vituale – Virtuix Omni

color-locomotive_with-zdepth-e1370323677994

Virtuix Omni este prima interfata pentru realitate virtuala conceputa pentru a lasa utilizatorul sa se miste natural si liber in jocul preferat. Impreuna cu sisteme precum, Razer Hydra si Oculus Rift care permit utilizatorului sa foloseasca miscarile naturale ale mainilor si ochilor intr-o lume virtuala, Omni completeaza experienta prin platforma conceputa special pentru a lasa utilizatorul sa se deplaseze in joc folosindu-si propriile picioare.

omni

Virtuix Omni are la baza un designul in forma de castron avand o suprafata cu frecare redusa. Sunt folositi pantofi speciali pentru a preveni alunecari laterale ale piciorului, iar hamul integrat ofera siguranta si stabilitate. Omni vine cu programe de inregistrare a miscarii care transpun miscarile corpului in avatarul din joc (mers, fugit, sarit, aplecat etc.) si poate fi utilizat cu orice joc care foloseste interfata de tastatura.

virtuix-omni-concept-shoes-600x371

Omni poate fi folosit pentru: antrenament( imaginati-va cum ar fi sa faceti jogging in Skyrim in fiecare dimineata), proiecte arhitecturale(sa faceti un tur al casei inainte ca aceasta sa fie construita), turism virtual, educatie( copii pot vizita in lumea virtuala locuri si eveminete istorice).

Deja va puteti comanda in avans sistemul Omni, productia va incepe in Decembrie 2013, iar expedierile vor avea loc in ianuarie 2014. Cat costa un astfel de sistem? Virtuix Omni Natural Motion Interface cost in jur de 500 de dolari si contine: platforma, 1 pereche de pantofi, hamul de siguranta, programele de detectare a miscarii, mini-joc demonstrativ si garantie 1 an. Pentru a face completa experineta in lumea realitatii virtuale Omni este compatibil cu Oculus Rift( casca pentru realitate virtuala) si costa 300 de dolari, astfel pretul pentru un sistem performant ajunge la 800 de dolari.

oculus_rift_2-100020595-orig

Sursa: http://shop.virtuix.com/default.asp

http://www.oculusvr.com/

Video: http://shop.virtuix.com/default.asp

Foto: http://www.pcworld.com/article/2024445/oculus-rift-vr-headset-prototype-works-so-well-it-s-a-little-scary.html

http://shop.virtuix.com/default.asp

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>