Pages Navigation Menu

Reguli de eticheta culinara de pe mapamond

Reguli de eticheta culinara de pe mapamond

Folositi cutitul si furculita, dar oamenii din jur se holbeaza la voi? De ce oare? Va vom explica noi in acest articol. Trebuie tinut cont ca manierele de la masa difera de la o zona geografica la alta. De exemplu in unele tari este politicos sa mananci felul principal cu cutitul si furculita. In alte zone se manca cu betisoare sau chiar cu mana. Lista regulilor de eticheta culinara exista in fiecare tara din lume. Facand o selectie, am ales principalele tari in care sunt incalcate regulile de eticheta culinara.

In Japonia nu este bine sa tineti betisoarele in pozitie verticala. Mineko Takane Moreno, co-autoarea cartii Sushi pentru prosti, ne informeaza ca betisoarele trebuie puse impreuna in fata ta, paralel cu marginea mesei. Daca le lasati in pozitie verticala in castronul cu orez, veti face o greseala fatala. In timpul inmormantarilor in arhipelagul nipon, in fata sicriului se aseaza un castron cu orez cu betisoare in picioare.

In Orientul Mijlociu, India si anumite tari africane este interzis sa mancati cu mana stanga. Mana stanga este asociata cu nevoile fiziologice, de aceea este considerata o mana murdara. Daca sunteti stangaci, nu este nici o problema. Singurul lucru ce trebuie facut este sa tineti mana dreapta deoparte.

download (1)

In Mexic, tacos-ul nu se mananca niciodata cu cutitul si furculita! Mexicanii considera ca persoanele care manca un tacos cu cutit si furculita sunt snobi. Astfel ca daca sunteti in Mexic si aveti pofta de un tacos sa nu va jenati sa-l mancati cu mana. Si mexicanii fac la fel!

In Franta nu se mananca paine pe post de aperitiv. In Franta painea insoteste mancarea sau branza la sfarsitul mesei. De aceea sa nu va mirati ca nici un francez nu va manca paine ca si aperitiv.

In Chile totul, chiar si cartofii prajiti se manca cu cutitul si furculita. Daca pana acum ne gandeam ca europenii sunt mai rafinati … ne-am inselat. Locuitorii din Chile pun foarte mult pret pe bunele maniere. Astfel ca daca veti calatori in Chile pregatiti-va sa mancati totul (inclusiv pizza si cartofii prajiti) cu tacamuri.

download (2)

In zona magrebhiana daca veti bea cafea cu beduinii trebuie sa scuturati ceasca la sfarsit. Daca o inclinati de doua sau trei ori, beduinii vor sti ca nu mai doriti cafea. In caz contrar, gazdele vor continua sa va puna cafea in ceasca.

 

Sursa: tuk tuk

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>