Pages Navigation Menu

Regine pentru inca un mandat

Regine pentru inca un mandat

VfL Wolfsburg, campioane

In ultimii ani, UEFA a acordat tot mai multa importanta fotbalului feminin, iar efectele sunt vizibile. Din 2001, de cand s-a organizat pentru prima data Women’s Champions League, din ce in ce mai multe tinere au inceput sa se alature acestui fenomen, numarul de spectatori este in continua crestere, iar nivelul de joc s-a imbunatatit – mai ales in Germania, tarile scandinave, Franta sau Anglia.
Ieri seara, Estadio do Restelo din Lisabona a fost gazda finalei dintre VfL Wolfsburg, Germania (castigatoarea de anul trecut) si Tyresö FF, Suedia (o formatie redutabila, care avea patru capitani de echipe nationale in primul 11). Spectacolul parea asigurat!
Mai mult decat atat, realitatea din teren a depasit asteptarile. Teamul suedez a inceput in forta, castigand posesia in zona mediana, iar in minutul 28, sclipirea de geniu a braziliencei Marta (cel mai buna atacant din lume) a facut ca scorul sa devina 1-0. Peste numai 2 minute, Veronica Boquete a dublat avantajul fetelor in galben si rosu. Si nimic nu s-a mai schimbat pana la pauza.

Estadio do Restelo
Trezite parca la vestiare, nemtoaicele au inceput sa arate de ce sunt in stare si, dupa 80 de secunde, Alexandra Popp a redus din diferenta. Acela a fost probabil declicul. Din acel moment, tricourile albe au trecut la carma jocului. In minutul 53, Martina Müller facea 2-2, iar dupa un sfert de ora, Verena Faisst o aducea pe Wolfsburg in avantaj. Desi nu au mai performat ca in primul act, fetele de la Tyresö au revenit in meci printr-un nou moment de magie al Martei. Era din nou egalitate. Apoi a avut loc o perioada de maxima tacticizare si cei 10.000 de spectatori se gandeau deja la prelungiri. Capitanul Nadine Keßler (desemnata la final cea mai buna jucatoare a intalnirii) avea insa alte planuri si, in minutul 80, a reusit un slalom printre aparatoarele adverse, servind-o excelent pe colega sa, Martina Müller. 4-3 si reginele isi continua dominatia pentru inca un mandat!

Nadine Kessler, min.80

Foto: www.uefa.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>