Pages Navigation Menu

Regina Elisabeta a II-a va depasi recordul de longevitate pe tron al reginei Victoria

Regina Elisabeta a II-a va depasi recordul de longevitate pe tron al reginei Victoria

Regina Elisabeta va depasi luna viitoare recordul de longevitate pe tron al stra-strabunicii sale Victoria si nu da niciun semn ca va abdica. Apropiatii spun ca nu isi va incalca promisiunea facuta natiunii: “Pe viata inseamna pe viata”.

Britain's Queen Elizabeth II waves as sh

Dupa 63 de ani pe tron si la venerabila varsta de 89, Regina Elisabeta va deveni luna viitoare cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii si sunt sanse mici sa renunte la coroana – asa cum au facut alti monarhi europeni – in favoarea fiului ei, Charles.

“Declar in fata voastra ca intreaga mea viata, indiferent ca va fi scurta sau lunga, va fi devotata servirii voastre si servirii maretei famili imperiale”, declara Elisabeta in 1947, intr-o transmisie radio adresata natiunii la implinirea a 21 de ani.

In Marea Britanie insa, prea putina lume doreste ca Elisabeta sa plece sau ca Charles sa fie rege.

Charles, care a fost pregatit sa devina rege inca de cand s-a nascut, este mai putin popular decat mama sa: un sondaj din aprilie arata ca doar 53% dintre britanici au spus ca il plac, procentul fiind de 77% in cazul reginei.

Doar 19% dintre britanici vor republica, comparativ cu un procent de 70% care sprijina monarhia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>