Pages Navigation Menu

Regina Ana s-a stins din viață

Regina Ana s-a stins din viață

După o lungă perioadă de suferință, Regina Ana a murit într-un spital din Elveția.

Regina Ana și Regele Mihai

Regina Ana și Regele Mihai

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august, la ora 15.15, şi va fi transportat la Castelul Peleş. Miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.

Întâlnirea dintre Regele Mihai și Regina Ana

Regele Mihai s-a îndrăgostit de Principesa Ana cu mult înainte de a o cunoaște personal. În timpul războiului, în România cinematografele prezentau, înainte de film, scurte reportaje de știri, cea mai mare parte de pe front. Regele Mihai, în sala de cinema a Palatului Regal, a văzut într-un reportaj de război din Maroc (1943), câteva secunde cu chipul Principesei Ana de Bourbon Parma, care lucra ca infirmieră pe front. A cerut operatorului să decupeze fotogramele filmului și să le transforme în mici fotografii, pe care le-a păstrat apoi, în mare discreție, conform evz.ro.

Regina Ana a Romaniei, despre întâlnirea cu Regele Mihai:

“L-am vazut în uniformă; fusesem și eu în armată și în loc să fac o reverenţă, am pocnit călcâiele și am luat poziţie de drepţi. Am fost atât de oripilată după aceea încât i-am cerut scuze și am plecat … Așa a fost prima întâlnire cu Regele Mihai. “

Singura perioadă, în cei 68 de ani de căsătorie, în care Regina Ana a stat despărțită de mai multe ori câteva săptămâni de Regele Mihai, soţul Reginei Ana, a fost în cei nouă ani încare Regele a lucrat ca broker autorizat la Bursa din New York.

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>