Pages Navigation Menu

Radu Beligan s-a stins din viață

Radu Beligan s-a stins din viață

Unul dintre cele mai importante nume ale teatrului românesc s-a stins din viață. Radu Beligan a trecut în lumea cealaltă, miercuri, la Spitalul Elias din Capitală.

Radu Beligan s-a stins din viață

Radu Beligan s-a stins din viață

În urma unui stop cardio-respirator ireversibil, Radu Beligan a decedat miercuri, la ora 13.00, după ce vineri a fost internat în Spitalul de Urgenta Elias, la secția de Terapie Intensivă, conform news.ro.

Radu Beligan a intrat în Cartea Recordurilor Guinness în 2013, cu titlul de “cel mai longeviv actor profesionist de teatru”. Doi ani mai târziu, actorul sărbătorește împlinirea a 97 de ani de viață și 77 de ani de carieră tot pe scenă, cu un spectacol care are toate șansele să stabilească, la rândul său, un record, potrivit dcnews.ro.

“Egoistul”, cu Radu Beligan în rolul principal, se  joacă de peste 11 ani, având peste 300 de reprezentanții, iar toate spectacolele lui Radu Beligan s-au joacat cu casa închisă.  

“Este o forță a naturii, atât pe scenă, cât și în viață. Secretul său este știut numai de el”, a declarat actorul Ion Caramitru.

Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918 în comuna Galbeni, ju­deţul Bacău. Actorul a fost căsătorit de trei ori. Prima soţie a fost actriţa Nineta Gusti şi căs­nicia lor a durat 15 ani. Cea de-a doua soție a actorului a fost Dana Crivăţ. Cei doi au avut o fiică, Ana Maria. A treia soţie a fost scriitoarea Marica Beligan. Cei doi s-au căsătorit în 1965 şi au avut trei copii: Lamia (actriţă), Raluca şi Alexandru. Marica Beligan a murit de cancer în februarie 1993.

Citește și:

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>