Pages Navigation Menu

PROTEST în Piața Universității! Surse neoficiale: Jandarmeria din țară, chemată la București

PROTEST în Piața Universității! Surse neoficiale: Jandarmeria din țară, chemată la București

Peste 20.000 de persoane au ieșit în stradă pentru a cere demisia mai multor reprezentanți ai statului, după ce 32 de oameni și-au pierdut viața în tragedia de la  clubul Colectiv și nici un primar sau ministru nu și-a dat încă demisia.

protest colectiv

Piața Universității

Mitingul a început în Piața Universității, traseul protestatarilor fiind spre Palatul Victoria, primăria sectorului 4 și finalizându-se la clubul Colectiv, acolo unde în noaptea de vineri, 30 – 31 octombrie, 27 pe oameni și-au pierdut viața în incendiu și altele 5 la scurt timp după ce au primit îngrijiri medicale.

Peste 15.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului, în urma tragediei din clubul Colectiv, cerând demisiile primarului Cristian Popescu Piedone, ministrului Gabriel Oprea şi premierului Victor Ponta. O dată cu lăsarea serii, grupului de protestatari li se alătură și alți adepți. Conform surselor oficiale, la momentul redactării acestui material, numărul protestatarilor ar fi de 32.000.

Lozincile strigate de oamenii care au ieșit în stradă sunt: „Demisia!”, „România, trezește-te!”, „Libertate!”, „Vrem dreptate!”, „Asasinii!”, „Și noi avem copii!”.

Surse neoficiale afirmă că mai multe unități de jandarmerie din țară au fost mobilizate și se îndreaptă spre București. De asemenea, toate forțele armate din Capitală se află acum alături de protestatari, pentru a păstra ordinea. Numărul prea mare de oameni adunați la acest miting a alertat autoritățile, fapt pentru care s-a făcut apel și la alte unități din țară.

Oamenii ieșiți în stradă susțin că ei vor să protesteze în liniște și în nici un caz nu doresc să creeze dezordine.

Pe internet circulă o altă informație, conform căreia jandarmii vor interveni în forță la mijlocul acestei nopți, pentru a demobiliza oamenii.

Facebook

Facebook

Amintim că acest miting are loc după ce clubul Colectiv a luat foc, iar în flăcările acestuia au murit 27 de persoane. În acest moment, bilanțul a ajuns la 32 de morți, 134 de internați, dintre care 88 în stare critică și gravă. Medicii au declarat că numărul celor care vor pierde lupta cu viața va crește, deoarece rănile sunt extrem de grave.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>