Pages Navigation Menu

Promenada Mall vanduta pentru 150 milioane euro

Promenada Mall vanduta pentru 150 milioane euro

NEPI a cumparat de la Raiffeisen Evolution Promonada Mall pentru 150 milioane euro.

Investitia initiala a fost de 130 milioane euro. Surse din piata declara ca anuntul va fi facut in urmatoarele ore.

“Intr-adevar suntem in proces de due-dilligence pentru achizitia Promenada. Suntem unii dintre investitorii interesati de acest proiect, dar NEPI are suficiente resurse financiare pentru a cumpara Promenada. Speram sa finalizam cat mai repede preluarea, dar nu depinde doar de noi, ci si de vanzator”, a declarat in urma cu o luna Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI.
dsc09296_77123800

NEPI, unul dintre marii investitori imobiliari de pe piata locala, gestioneaza in Romania malluri totalizand circa 330.000 de metri patrati. Printre acestea mentionam Ploiesti Shopping City, City Park Constanta sau Vulcan Strip Mall Bucuresti. Fondul sud-african de investitii are in curs de dezvoltare centrul comercial Mega Mall din zona Pantelimon.

Printre concurentii NEPI s-au numarat dezvoltatorul imobiliar GTC, ce detine complexul de birouri City Gate din Bucuresti si centrele comerciale Galleria din Arad, Piatra Neamt si Buzau si omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi cumparatori de proiecte imobiliare din ultimii ani.
Raiffeisen evolution a deschis la jumatatea lunii octombrie a anului trecut centrul comercial Promenada Mall, ultima faza a proiectului Floreasca City, investitie de 300 de milioane de euro, care cuprinde si doua cladiri de birouri, inclusiv turnul Sky Tower. Cladirile de birouri au fost vandute grupului Raiffeisen.

“Suntem dezvoltatori, adica dezvoltam un proiect, il inchiriem si apoi vrem sa-l vindem cat mai repede pentru a avea bani pentru alte proiecte. Vom pastra in proprietate Promenada Mall pentru o perioada si apoi vom vedea. Am primit oferte, dar nu avem niciun plan de vanzarea a proiectului in urmatoarele luni”, declara la acea data Markus Neurauter, managing director Raiffeisen evolution.

Centrul comercial amplasat la intersectia dintre Calea Floreasca, Soseaua Pipera si Barbu Vacarescu are o suprafata inchiriabila de 35.000 de metri patrati, ocupata in proportie de 95% la data deschiderii, structurata in 140 de magazine si 1.300 de locuri de parcare subterane. Centrul comercial are sase niveluri, primele doua fiind subterane, destinate parcarii, iar urmatoarele patru niveluri vor gazdui zona comerciala.

Sursa: Mediafax

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>