Pages Navigation Menu

Programul “A doua casa” (partea a II-a)

Programul “A doua casa” (partea a II-a)

Nice este, cu siguranta, unul dintre cele mai frumoase orase din Europa: Marea Mediterana, palmieri, plaje si hoteluri de top. Cu toate ca si-a castigat un renume de centru turistic si de resedinta a oamenilor instariti, asezarea de pe Coasta de Azur este, in mare parte, formata din oameni simpli, bastinasi si imigranti din coloniile franceze. Iar unul dintre liantii acestor individualitati atat de diferite a fost si echipa de fotbal OGC Nice.

stadion-vechi-Nice

Galeria “gimnastilor” a fost, de la inceput (1904), una dintre cele mai vocale si a ramas asa pana in zilele noastre. Din pacate, imaginea lui Stade Municipal du Ray, incepuse sa nu se mai incadreze in peisajul luxuriant al urbei, devenind prea invechit si prea mic (18.696 locuri) pentru a reprezenta o echipa de cupe europene, cu un public atat de cald. Iar alegerea Frantei ca si gazda a Campionatului European de Fotbal din 2016 a fost prilejul perfect pentru autoritati de a face pasul catre mutarea in casa noua.

interior-Allianz-Riviera interior-Allianz-Riviera-2

Proiectul propus de arhitectul Jean-Michel Wilmotte era unul grandios. Astfel ca, in anul 2011, s-a trecut la fapte. Primaria a dat unda verde, iar constructorii au inceput lucrarile. Acum, se numara zilele pana cand “gladiatorii” imbracati in negru si rosu vor intra in arena de 245 de milioane de euro, iar cei care ii incurajeaza vor fi mai multi ca niciodata: 35.624.

exterior-Allianz-Riviera

Foto:  www.skyscrapercity.com ; www.youtube.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>