Pages Navigation Menu

Problema TVR, discutată în Guvern

Problema TVR, discutată în Guvern

După înlocuirea lui Stelian Tănase cu Irina Radu, situația a rămas la fel de tensionată în interiorul Serviciului Român de Televiziune.

tvr

Miercuri, președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că membrii Gubernului sunt pregătiți să înceapă un subiect de discuție, săptămâna viitoare, față de situația TVR-ului. Acesta a mai spus că atât el, cât și colegii lui au numit la cârma Televiziunii Publice un om de încredere, aici referindu-se la Irina Radu, însă nu o pot lăsa singură. De asemenea, la discuții sunt așteptați și colegii din opoziție, aceasta fiind reprezentată în cea mai mare parte de Partidul Național Liberal.

„Dacă ei (n.r. opoziția) vor veni la întâlnirile în care vom discuta situaţia TVR-ului, sunt bine primiţi, pentru că nu numai noi deţinem adevărul absolut. Dacă nu, nu putem lăsa TVR-ul în situaţia în care există. Noi am propus acolo şi am susţinut un om care se bucură de credibilitate, doamna Irina Radu, dar nu o putem lăsa singură acum. Guvernul este pregătit să vină în aceste discuţii, membrii coaliţiei sunt pregătiţi să vină în aceste discuţii, săptămâna viitoare, nu ştiu dacă luni, dar cel mai târziu marţi, vom avea o primă întâlnire pe tema TVR-ului. Dacă cei din opoziţie vor să vină, sunt bine primiţi.”, a afirmat Dragnea.

Pe de altă parte, într-un amplu editorial publicat pe blogul personal, scriitorul Stelian Tănase explică raţiunile înlăturării sale din fruntea TVR. Printre altele, Tănase spune că Liviu Dragnea, liderul PSD, nu doreşte dezbaterea cu celelate partide, nu are nicio soluţie pentru situaţia dezastruoasă din TVR, dorind, de fapt, „să schimbe câţiva oameni care nu se supun ordinelor de partid cu alții care s-ar supune”.

Săptămâna trecută, miercuri, conducerea TVR a fost demisă după ce raportul de activitate pe anul 2014 și contul de execuție ale SRTV au fost respinse de plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului cu 115 voturi “pentru”, 222 voturi “împotrivă”.

În aceeași zi, plenul comun al Parlamentului a adoptat proiectul de hotărâre prin care directorul de programe al SRTv, Irina Radu, a fost numită în funcția de director interimar al instituției pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>