Pages Navigation Menu

Prinţul Charles- propria fundaţie în România

Prinţul Charles- propria fundaţie în România

printul charles

Prinţul Charles, care se află într-o vizită privată în România, îşi lansează, marţi, propria fundaţie în ţara noastră, la Viscri, în județul Brașov, fiind vorba despre o organizaţie caritabilă care urmăreşte să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura şi dezvoltarea durabilă.

Potrivit unui comunicat al Fundației Prințul de Wales România, moștenitorul coroanei britanice are, prin fundaţia sa caritabilă din Marea Britanie – The Prince of Wales’s Charitable Foundation -, o casă săsească în satul Viscri, județul Brașov, pe care a oferit-o fundaţiei sale din România.

”Este cunoscut că Alteța Sa Regală are o afecţiune aparte pentru România, el ajungând prima dată în Transilvania în 1998. Un suporter pasionat al zonelor de la ţară şi un botanist amator, Prinţul de Wales a descoperit atunci o zonă rurală idilică, în mare parte dispărută din Marea Britanie”, arată sursa citată.

Ulterior, Prințul Charles a revenit de multe ori în Transilvania, iar ”fiecare vizită l-a convins şi mai mult să ajute la păstrarea peisajelor unice, a arhitecturii tradiţionale şi a unui mod de viaţă neschimbat de sute de ani”.

În comunicatul citat se arată că ”o bună parte a activităţilor noii fundaţii” vor avea loc la Viscri, proprietatea deținută de moștenitorul coroanei britanice urmând să fie restaurată şi transformată în Centrul de Pregătire al Prinţului de Wales în Transilvania.

Centrul va avea o sală de conferinţe unde vor putea fi găzduite până la 70 de persoane, o cafenea şi posibilităţi de cazare ”ce vor veni în sprijinul comunităţilor locale şi a miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an”.

Conform surselor citate, Fundaţia Prinţul de Wales este o organizaţie caritabilă cu scop educativ, care sprijină păstrarea patrimoniului arhitectural, agricultura şi dezvoltarea durabilă, fiind guvernată de un Consiliu Director ai cărui membri au fost numiţi de Prinţul de Wales. În prezent, membrii Board-ului sunt William Nye, Andrew Wright, Paula Wilson şi Contele Kalnoky, iar director executiv este Aura Woodward, născută în România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>