Pages Navigation Menu

Primul senator de culoare ales intr-un stat confederat

Primul senator de culoare ales intr-un stat confederat

In ultimii 150 de ani de istorie ai Statelor Unite, doar 5 senatori de culoare au fost alesi sa reprezinte poporul american.

In cele din urma, zilele acestea, a fost ales in premiera un senator de culoare intr-unul dintre statele sudice, foste sclavagiste. Ales in Carolina de Sud, candidatul republican Tim Scott i-a invins pe democratul Joyce Dickerson si pe Jill Bossi care a candidat din partea American Party.

tim-scott

“Cred ca alegerea mea spune mult despre Carolina de Sud si despre evolutia inregistrata in ultimii 150 de ani. Daca am cauta statul care a progesat cel mai mult in istoria acestei tari, si in cel mai scurt timp, acesta este Carolina de Sud. Avem de ce sa fim mandri”, a spus Scott dupa ce a votat marti.

Primul senator de culoare din Statele Unite a fost republicanul Hiram Rhodes Revels, din partea statului Mississippi, in 1870.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>