Pages Navigation Menu

Primul portret realizat cu un dagherotip, scos la licitaţie

Primul portret realizat cu un dagherotip, scos la licitaţie

Dorothy-Draper

Primul portret realizat cu un dagherotip – strămoşul aparatului de fotografiat -, estimat la un preţ cuprins între 600.000 de euro şi 800.000 de euro, va fi scos la licitaţie de Pierre Bergé & Associés, pe 19 martie, informează lefigaro.fr.

Portretul face parte dintr-o colecţie ce cuprinde alte 1.500 de imagini şi fotografii, realizate din 1837 până în zilele noastre, ce vor fi scoase la vânzare la aceeaşi licitaţie, organizată de casa Drouot din Paris.

“Este Sfântul giulgiu al fotografiei. Cea mai veche imagine veridică a unui om seamănă cu o mică oglindă în tonuri lăptoase, ce poate fi ţinută în căuşul palmei”. Acestea sunt cuvintele rostite de colecţionarul şi comerciantul de artă Marc Pagneux, posesorul portretului. Cuvintele sale au fost publicate pe 2 noiembrie 1998 în cotidianul Libération, cu ocazia primei apariţii publice a colecţionarului francez, într-un articol care a relatat extraordinara descoperire făcută de acesta într-un târg de vechituri din Vanves.

daguerreotype-camera

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>