Pages Navigation Menu

Primăvara surprinsă în Japonia

Primăvara surprinsă în Japonia

La fel ca în fiecare an, Japonia surprinde prin grădinile cu cireși înfloriți.

Sursă foto: Takeshi Tanaka

Sursă foto: Takeshi Tanaka

Simbol al frumuseții efemere și fragilitatea existenței, sakura înflorite marchează reînnoirea primăverii și o perioadă foarte importantă pentru locuitorii țării. În fiecare an, conform tradiției Hanami, japonezii stau în grădinile mari, beau shake contemplând aceste flori de cireși frumoase, care pot fi descoperite în fotografiile din galerie.

Sakura (桜 sau 櫻 sau さくら sau サクラ?) este numele florii cireșului japonez (Prunus serrulata, Prunus x yedoensis, Prunus sargentii, Prunus speciosa). Florile sunt admirate pentru frumusețea lor, iar lemnul este întrebuințat pentru mobilă de înaltă calitate, sculptură sau pentru imprimatul stampelor.

Sursă foto:  Yukihito Ono

Sursă foto:
Yukihito Ono

La ceremoniile de nuntă din Japonia, ceaiul este înlocuit printr-o in­fuzie de flori de cireş, care reprezintă, în acest caz, un simbol al fericirii.

Pe când floarea de cireș simbolizează în China frumusețea feminină, în Japonia ea simbolizează mai degrabă natura efemeră a vieții. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, sakura a fost folosită de autoritățile japoneze pentru întreținerea sentimentelor naționaliste și militariste în rândul populației.

Sursă foto:  Akio Iwanaga

Sursă foto: Akio Iwanaga

Salvează

Salvează

  • cerisier-20
  • cerisier-19
  • cerisier-18
  • cerisier-16
  • cerisier-2

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>