Pages Navigation Menu

Prima victorie a Elvetiei pe partia de la Soelden

Prima victorie a Elvetiei pe partia de la Soelden

8_sw

Lara Gut, sportiva de 22 ani din Elvetia, a facut senzatie pe partia de la Soelden, Austria. A castigat primul de concurs de slalom urias din acest sezon de Cupa Mondiala.  Avantajul urias din prima mansa (1,07 minute) a fost decisiv pentru aceasta victorie incredibila. Pentru prima data in istoria ski-ului alpin o elvetianca reuseste sa urce pe treapta cea mai inalta a podiumului.

Cronometrata in 2:25, 16, la incheierea mansei secunde, sportiva din Tara Cantoanelor, a fost urmata de austriaca Kathrin Zettel (2:26) si germanca Viktoria Rebensburg (2:26,44). Slovena Tina Maze, castigatoarea marelui Glob de Cristal in ultimul sezon, a ocupat un loc modest. Ea a terminat doar pe locul al 18-lea.

889-Y2csK.AuSt.55

La prima proba de slalom urias,  au luat startul 67 de sportive.  Cele mai bune 30 s-au clasificat in mansa secunda.  Nu au reusit sa termine prima mansa: Maria Hoefl-Riesch, Stefanie Koehle si Michaela Kirchgasser. Americanca Lindsey Vonn, una dintre cele mai bune schioare la ora actuala, nu a participat la proba de slalom uriasa de la Soelden.

Urmatoarea proba va fi cea de slalom urias (baieti), care se va desfasura tot la Soelden.  Acolo batalia se va da intre americanul Ted Ligety si austriacul Marcel Hirscher. Asteptam sa vedem cine va castiga aceasta batalie … Statele Unite sau Austria … sau vom avea parte de o noua surpriza!?

 

Sursa: eurosport

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>