Pages Navigation Menu

Pretul boabelor de cacao pune in pericol productia de ciocolata

Pretul boabelor de cacao pune in pericol productia de ciocolata

story_90_4955

Creşterea consumului de ciocolată în Asia va împinge preţul boabelor de cacao la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, deoarece firmele de specialitate caută să achiziţioneze cantităţi mai mari pentru a face faţă cererii, estimează firma de cercetare Euromonitor International, transmite Bloomberg.

Procesate si transformate in pudra sau unt, boabele de cacao sunt folosite, ulterior, în producţia de ciocolată. O ofertă redusă de cacao înseamnă costuri mai mari pentru marii jucatori ai acestei piete, precum Lindt & Sprungli, Nestle, Barry Callebaut AG.

Potrivit unei analize realizata de Euromonitor International Ltd, in urmatorii patru ani, piata asiatica, unde sunt aproximativ 3,7 miliarde de locuitori, se va dubla, practic, pe fondul cresterii cererii pentru ciocolată, comparativ cu restul lumii.

Majorarea cererii în Asia a contribuit la scumpirea boabelor de cacao, ingredientul cheie al ciocolatei, care în 3 iulie a ajuns la New York la 3.149 dolari pe tonă, cel mai ridicat nivel din august 2011.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>