Pages Navigation Menu

Presedintele Federatiei Italiene de Fotbal pregateste o reforma importanta

Presedintele Federatiei Italiene de Fotbal pregateste o reforma importanta

Eliminarea inca din faza grupelor la Campionatul Mondial din Brazilia si contraperformantele echipelor de club in cupele europene i-au pus pe ganduri pe italieni, ce pregatesc o reformare importanta a sistemului.

Serie-A

Carlo Tavecchio, noul presedinte al Federatiei Italiene de Fotbal, vrea sa schimbe formatul primelor doua ligi din campionatul intern. Astfel, Serie A isi va reduce numarul de echipe, la startul sezonului 2016-2017, prima liga urmand sa aiba 18 echipe in loc de 20, iar Serie B va scadea de la 22 la 20.

Acestea nu sunt insă singurele schimbari. Tavecchio vrea să reduca numarul de straini si sa introduca o regula prin care sa impuna folosirea unui numar de patru italieni in primul “11″, urmand ca pe viitor sa se extinda la sase. Presedintele vrea sa organizeze o comisie care sa analizeze jucatorii non-europeni inainte de a da acceptul cluburilor pentru un transfer.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>