Pages Navigation Menu

Premieră pentru România! Campioană mondială în neuroștiințe la doar 17 ani

Premieră pentru România! Campioană mondială în neuroștiințe la doar 17 ani

Ana Ghenciulescu este una dintre numele cu care liceul „Mihai Viteazu” din București se va mândri multă vreme de acum încolo. La vârsta de doar 17 de ani, eleva i-a învins pe americani la competiția mondială în domeniul neuroștiințelor.

Campioană mondială în neuroștiințe la doar 17 ani

Campioană mondială în neuroștiințe la doar 17 ani

În premieră, un european a câștigat o competiție ce până acum era dominată de americani!

În urmă cu patru zile, la Copenhaga, Danemarca, a avut loc „Brain Bee World Championship” cel mai râvnit concurs în domeniul neuroștiinței, concurs pe care Ana Ghenciulescu l-a câștigat.

Fără a studia la școală această știință, Ana a aprofundat singură ştiintele creierului, din pasiune, urmărind literatura de specialitate şi înregistrări pe internet în domeniul de care este interesată. Totul a pornit din momentul în care a făcut voluntariat la un centru de recuperare pentru copii cu probleme neurologice din Bucureşti. Interesant, aşa cum recunoaşte ea însăşi, este faptul că partea umana a acestei experienţe este cea care a impresionat-o şi a împins-o către acest domeniu, potrivit Radio România.

Concursul a constat în cinci probe, la care au participat 25 de concurenți veniți din toate colțurile lumii. Trei dintre ele au fost practice, în domeniile neuroanatomiei, neurohistologiei şi în cel de diagnostic. Acesta din urmă s-a desfăşurat pe baza cazurilor mai multor pacienţi, prezentate în înregistrări video, iar concurenţii au trebuit să facă evaluări clinice.

Următoarele două probe, prima scrisă şi cealaltă orală, care s-a desfăşurat în prezenţa unui juriu format din specialişti remarcabili în domeniu, au stabilit performanţele câştigătoarei.

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>