Pages Navigation Menu

Povestile din subsolul Parisului

Povestile din subsolul Parisului

3

Elie Berthet scria in anul 1993 cartea `Catacombele Parisului`, insa necunoscatorii au tratat subiectul ca o noua tema pentru un roman care avea sa devina celebru.

Scrierea a trecut in scurt timp prin mainile multor traducatori si a cunoscut apogeul, insa cartea a avut ca punct de pornire insasi suburbiile orasului Paris, reale de aceasta data.

La fel ca mai toate capitalele lumii, si orasul luminilor are secretele sale. Unele dintre ele au fost demascate, iar cel  mai cunoscut si provocator il reprezinta `catacombele Parisului`.  In timp ce turistii admira arhitectura orasului si se plimba pe bulevardele construite odata de Napoleon al III-lea, subsolurile gaunoaste asteapta sa-si spuna si ele povestea.

Parisul a fost construit pe un labirint de galerii al fostelor cariere de piatra. Extractia s-a inceput  din perioada Imperiului Roman si a continuat pe toata durata Evului Mediu. In prezent, in aceste catacombe subterane se afla ramasitele a peste sase milioane de parizieni (criminali sau oameni de rand), care dateaza din secolul al XVI-lea.

Catacombele au atras atentia curiosilor, dar si a cercetatorilor. Accesul in osuar este in ton cu povestea locului, poarta fiind incadrata de doi piloni ornati cu figuri geometrice, pe frontonul careia figureaza inscriptia: “Opreste-te, aici este imperiul mortii”. Temperatura din interior este de circa 10 grade Celsius in timpul verii si iarna aceasta poate ajunge pana la -20 de grade Celsius.

Galeriile de oase sunt structurate pe trei nivele si se intind pe o suprafata de aproximativ 300 de kilometri, insa doar o suprafata 1,5 km poate fi vizitata de turisti.

Pretul unui bilet intreg este de opt (8) Euro si pentru elevi/studenti  de patru (4) euro. Copii sub 13 ani au accesul gratuit.

21

Elie Berthet a facut din `Catacombele Parisului` a poveste real-fantastica  pe care cei interesati de secretele Parisului ar trebui sa o citeasca inainte sa viziteze suburbiile orasului luminilor, daca au suficienta tarie de caracter sau dupa ce se intorc, daca prezinta probleme cardiace.

Surse: http://captainandclark.com, http://media.expedia.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>