Pages Navigation Menu

Posterele din The Hunger Games, cenzurate în Israel

Posterele din The Hunger Games, cenzurate în Israel

Posterele din Israel prin care se anunță apariția ultimei părți din seria de filme science fiction The Hunger Games au fost cenzurate în unele orașe pentru că în imagine apare personajul feminin din peliculă, Jennifer Lawrence, potrivit independent.co.uk.

poster

The Hunger Games

Imaginile prin care era promovat ultimul film din The Hunger Games o întruchipau pe protagonistă cu un arc și o săgeată, având o poziție de luptă. Posterul oficial a fost modificat în câteva orașe din Israel pentru a nu îi jigni pe cei care cred că imaginea femeii este imorală.

În orașele care au luat această măsură de cenzură posterele arată doar o pasăre de foc, unul dintre simbolurile din film.

Varianta acceptată de compania israeliană

Varianta acceptată de compania israeliană

Ziarele ultra-ortodoxe și agențiile de publicitate obișnuiesc să editeze frecvent fotografiile în care apar femei, în timp ce posterele în care apar personaje feminine sunt deseori înlocuite sau vandalizate, în special în Ierusalim, mai scrie sursa citată.

Potrivit cotidianului israelian Haaretz, citat de The Independent, decizia de a schimba posterul oficial a fost luată de compania israeliană de PR care se ocupă de promovarea filmului.

Din păcate, suntem subiectul unei presiuni indirecte care ne forțează să fim mai atenți. Noi permitem totul, dar recomandăm alegerea unei alte imagini când este necesar. Decizia noastră se bazează pe dorința clientului”, a spus Liron Suissa, vicepreședintele companiei Nur Star Media.

Posterele originale, cele în care apare Jennifer Lawrence, pot fi văzute în alte orașe mai mici din Israel.

Lawrence este actrița din filmele The Hunger Games, franciză care este dată des exemplu în ceea ce privește succesul filmelor de acțiune care au ca protagonistă o femeie. Seria de filme este foarte populară în Israel, încasările de pe urma primelor două pelicule ridicându-se la șase milioane de dolari, potrivit independent.co.uk.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>