Pages Navigation Menu

Pliculetul de ceai a fost inventat din greseala

Pliculetul de ceai a fost inventat din greseala

tumblr_mr7dz0c5y81snv5ljo1_500

Am ajuns in luna septembrie, ceea ce inseamna prima luna de toamna. Pentru multi dintre noi este un motiv de bucurie.In primul rand am scapat de caldurile sufocante, in al doilea rand putem bea ceai fierbinte. Nu mai trebuie sa il punem la racit, cu gheata si asa mai departe. Acum ne si incalzim mainile cu cana fierbinte. Pasionatii in ale ceaiului probabil prefera ceaiul vrac, nu in pliculet dar recunoasteti, din cand in cand strecurati si cate un pliculet in cana, fiecare din alte motive si nu va judecam. Data viitoare cand din graba alegeti pliculetul de ceai ganditi-va ca a fost inventat din greseala. Cand am aflat ne-am gandit sa va impartasim si voua.

tumblr_msfzl1CxGN1stzdnso1_500
In jurul anului 1908, Thomas Sullivan, un comerciant din New York, a inceput sa trimita clientilor lui mostre de ceai in pachetele din matase.Clientii au presupus ca pungutele respective se folosesc la fel ca infuzoarele din metal si ca nu trebuie golit continutul pungii in cana, il folosesti ca atare, si uite asa a aparut pliculetul de ceai.
In timp matasea folosita la fabricarea pungutei a fost inlocuita cu tifon si clientii cumparau pliculetele de ceai gata ambalate. In anii 1920 pliculetele au crescut in popularitate in America si curand pungile din tifon au fost schimbate cu unele din hartie. Aveau doua dimensiuni, un plic mare pentru ceainic si unul mai mic pentru cana. Pliculetele aratau la fel cum le stim noi azi, cu ata legata de marginea plicului pentru a-l atarna de marginea canii si eticheta la capatul atei.

tumblr_ms2vncRW3h1sdevuwo1_1280
Fie ca bem ceai vrac sau in pliculet, ii putem multumi lui Thomas Sullivan ca ne-a facut vietile putin mai usoare, chiar daca la inceput procedeul lui de ambalare al ceaiului nu era tocmai ideal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>