Pages Navigation Menu

Plantele medicinale și pericolul supradozelor

Plantele medicinale și pericolul supradozelor

Încă din copilărie am fost obișnuiți să ne ameliorăm durerile cu ajutorul ceaiurilor sau a diferitelor combinații între plante, însă nu de puțin ori am exagerat cu leacurile transmise din bătrâni.

Plantele medicinale și pericolul supradozelor

Plantele medicinale și pericolul supradozelor

În perioada culegerii majorătăților plantelor medicinale, vara-toamna, putem alege să ne împrospătăm farmacia verde din casă cu plante noi. Cele din anii preceenți pot fi păstrate, deoarece sunt bune pentru băile medicinale din perioada iarnă-primăvară.

Percepute ca adevărate medicamente, plantele sunt prescrise de terapeuți, în general, și este recomandat ca sfaturile acestora să fie luate în considerare, în caz contrar riscăm să ne confruntăm cu o supradoză, iar efectele pot fi fatale. 

Aloe vera este cunoscută ca un medicament foarte bun pentru diverse afecțiuni, dar provoacă în unele cazuri inflamația intestinului gros, afluxul de sânge la organele bazinului mic și inhibă peristaltismul intestinal. Pacienții cu afecțiuni ale ficatului, rinichilor și vezicii biliare le este recomandată utilizarea cu prudență a plantei și a produselor din aleo vera. 

Semințele de in provoacă diaree, deși ele sunt utilizate în multe cazuri de constipație. Folosirea îndelungată – mai mult de trei săptămâni – acționează negativ în cazuri de colecistă sau hepatită.

Valeriana sau odoleanul, dacă se utilizează timp îndelungat, duce la inhibarea funcțiilor organelor interne, provoacă dureri de cap, greață, schimbări în funcționarea inimii, scăderea capacității de muncă.

Ginsengul este una dintre plantele de proveniență chineză, cu multe recomandări în diverse afecțiuni. Cu toate acestea, bolnavilor cu hipertensiune și hiperexcitabilitate le este interzisă folosirea acestuia. Uneori apar ca reacții adverse insomnii, dezvoltarea sexuală prematură (mai ales în cazul fetelor), dureri de cap și de inimă. Supradozarea cu ginseng poate duce până la scăderea potenței. 

Salvează

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>