Pages Navigation Menu

PLACES – Expozitie de gravura, fotogravura si litografie TUDOR CAMPEAN

PLACES – Expozitie de gravura, fotogravura si litografie TUDOR CAMPEAN

Galeria Artfooly de pe Calea Victoriei va organiza vernisajul expoziției ‘PLACES’, unde artistului clujean Tudor Câmpean își  prezintă lucrările de gravură, fotogravură și litografie.

PLC_invitatie

Miercuri, începând cu ora 19.00, Tudor Câmpean va întâmpina iubitorii de arta la Galeria Artfooly, unde își va expune lucrările de gravură, fotogravură și litografie.

Cine este Tudor Câmpean?

Absolvent al sectiei de Grafica a Universităţii de Artă şi Design Cluj-Napoca, Tudor s-a născut în anul 1983 în Cluj-Napoca, unde trăiește și lucrează în prezent.  În 2006 are o bursă Erasmus la “Eugeniusz Geppert” Academy of Art and Design din Wroclaw (Polonia). În 2009 a absolvit un Master cu specializarea Grafică la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca.

Încă de la începutul studiilor, grafica a fost ramura artistică de care m-am simţit cel mai atras. Mediul principal cu care lucrez sunt tehnicile de tipar, cu precădere mezzotinta, acvaforte, litografia şi fotogravura. Am ales să mă exprim prin intermediul lor datorită arsenalului nelimitat de posibilităţi pe care acestea le pun la dispoziţie. Natura mea curioasă m-a făcut să caut constant soluţii creative de îmbinare a conceptului şi a tehnicii, iar acest proces, la rândul său, a dus la o continuă descoperire de sine.

Conceptele principale cu care operez sunt Timpul şi Spaţiul, raportul dintre prezenţa umană şi univers. Modelăm spaţiul din jurul nostru pentru a-l supune propriilor nevoi, iar în schimb acesta ne influenţează sentimentele, emoţiile şi acţiunile.”, a afirmat Tudor Câmpean, conform unui comunicat de presă.

În 2008 are prima expoziţie personală la Galeria Casa Matei din Cluj-Napoca, cu titlul “Time and Space”. Alte expoziţii personale importante: „Printmaking”, Nordens Ljus Galleri (Stockholm, Suedia – 2009), Artist in Residence la Grafikens Hus (Mariefred, Suedia – 2011), “INHABITING”, Galeria photoArt, Cluj-Napoca, România – 2012).

Galeria Artfooly, The Slice of Art Gallery se află la parterul Palatului Știrbei, pe Calea Victoriei nr. 107, București.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>