Pages Navigation Menu

Piata de IT din Romania, afaceri de 1 miliard de euro

Piata de IT din Romania, afaceri de 1 miliard de euro

Romania are o piata de software si servicii IT puternic dezvoltata, in care lucreaza 80.000 de programatori si ingineri de software. Afacerile se ridica la aproximativ 1 miliard de euro, a declarat miercuri, Andrei Pitis, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS).

software1

“In Romania exista, la ora actuala, un numar de 80.000 de programatori sau ingineri software. Numarul acesta este la jumatate din cel consemnat in Silicon Valley, unde estimarile sunt de 170.000 de persoane specializate care lucreaza in domeniu. Cei 80.000 de specialisti din Romania produc de un miliard de euro, in timp ce in Silicon Valley valoarea ajunge la 800 de miliarde. O tinta importanta pentru Romania ar fi sa ajungem macar la afaceri de zece miliarde de euro”, a afirmat Pitis, la o conferinta de presa.

Teodor Blidarus, vicepresedintele ANIS a declarat ca in Romania sunt active peste 5.000 de firme in domeniul software si al serviciilor IT.

ANIS a fost infiintata in anul 1998 si numara, in acest moment, 122 de membri, companii cu capital romanesc si strain, mici sau multinationale, cu sedii in toate marile centre IT din tara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>