Pages Navigation Menu

Philippe – noul rege al Belgiei!

Philippe – noul rege al Belgiei!

shamseddin20130704000709540_54509500

Belgia, statul european cu calitati providentiale pentru unitatea europeana, se gaseste in aceste zile in sarbatoare. Casa Regala belgiana a decis ca este momentul unei primeniri si, in consecinta, regele Albert al II-lea a considerat util sa abdice in favoarea fiului sau.

Prinţul Philippe este nascut in 1960, avand asadar 53 de ani , si putea deveni rege chiar in urma cu 20 de ani. A fost considerat atunci prea tanar si imatur pentru coroana belgiana. I se reproseaza si acum ca este prea timid si ca se simte incomod in cadrul iesirilor in public. A coordonat zeci de emisiuni economice in toata lumea, fiind apreciat in domeniu. In ciuda unei sensibile impopularitati, soţia sa Mathilde este foarte populara avand varsta de 40 de ani. Mathilde devine prima regina de origine belgiana din istoria regatului belgian.

Depunerea juramantului se realizeaza in fata Camerelor reunite ale Parlamentului . Intronizarea lui Philippe se suprapune Zilei Naţtionale a Belgiei (21 iulie). Fastul este insa moderat , surprinzand lipsa altor membri ai familiilor nobiliare europene sau a marilor personalitati politice ale lumii. Doar “balul national” aminteste de adevarata dimensiune a evenimentelor nationale. Contrastul este izbitor avand in vedere tara vecina si casa regala a acesteia. Din cate se pare doar Jose Manuel Barroso , presedintele Comisiei Europene, va fi prezent la ceremonii.

Dintre cei patru copii ai lui Philippe, Elisabeth devine la doar 12 ani printesa mostenitoare. Albumul familial al cuplului regal Philippe-Mathilde surprinde o familie increzatoare, infloritoare si fericita, dincolo de inalta tinuta si spirit monarhic.

La Multi Ani, Belgia!  Mult succes si porsperitate!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>