Pages Navigation Menu

Philip Morris condamnata sa achite fumatorilor 10,1 miliarde de dolari

Philip Morris condamnata sa achite fumatorilor 10,1 miliarde de dolari

marlboro-newsup

Curtea de Apel din Illinois a decis sa restabileasca verdictul juriului, pronunțat în 2003, care condamna compania Philip Morris la plata unor despagubiri de 10,1 miliarde dolari pentru inducerea în eroare a fumatorilor cu privire la siguranta tigarilor usoare (light).

Curtea de Apel din Illinois s-a pronuntat in favoarea restabilirii verdictului pronuntat in 2003 impotriva Philip Morris (PM), acuzata ca a indus în eroare pe fumatori în reclamele sale prin folosirea termenilor “țigări usoare” și “conținut redus de gudron”. Curtea a restabilit și decizia instanței care obliga compania la plata unor despăgubiri în valoare de 10,1 miliarde dolari pentru reclamanții din acest caz.

Procesul împotriva Philip Morris a fost intentat în statul Illinois în 2000 în numele a 1,4 milioane de persoane care au acuzat compania ca a indus fumatorii în eroare cu privire la efectele țigărilor “light” și a celor cu “continut redus de gudron”. În 2003, instanța a condamnat PM la plata a 10.1 miliarde dolari. Ulterior, decizia judecatorilor a fost răsturnata, în 2005, de către Curtea Supremă a statului, care a luat in vedere argumentele producătorului de țigări. PM a declarat atunci ca a utilizat etichete aprobate anterior de către Federal Trade Commission din SUA (FTC).

Citeste mai mult pe Income Magazine

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>