Pages Navigation Menu

Phil Rudd, toboşarul AC/DC, ar putea rata turneul din 2015

Phil Rudd, toboşarul AC/DC, ar putea rata turneul din 2015

phil-rudd

Membrii trupei rock AC/DC au avut neînţelegeri cu toboşarul Phil Rudd, înainte ca acesta să aibă probleme cu legea din Noua Zeelandă, chitaristul formaţiei Angus Young precizând că participarea acestuia în turneul din 2015 este pusă “sub semnul întrebării”. Phil Rudd a fost arestat pe 6 noiembrie, de poliţia neozeelandeză, sub acuzaţiile de angajare a unui asasin plătit, ameninţare cu moartea şi posesie de droguri. Procurorii neozeelandezi au renunţat însă între timp la acuzaţia de angajare a unui asasin plătit adusă toboşarului AC/DC Phill Rudd, din lipsă de dovezi suficiente, dar muzicianul este în continuare acuzat de ameninţare cu moartea. Potrivit basistului Cliff Williams şi chitaristului Angus Young, Rudd nu a reuşit să se prezinte, în luna mai, la înregistrările pentru albumul “Rock Or Bust”, material discografic ce va fi lansat pe 2 decembrie, informează huffingtonpost.com. Întrebat dacă Rudd va merge în turneu cu trupa în 2015, Young a răspuns: “Acest lucru este puţin sub semnul întrebării”.

Rudd s-a mutat în oraşul neozeelandez Tauranga, situat la circa 200 de kilometri la sud-est de Auckland, după ce a fost dat afară din trupa AC/DC, în 1983. În 1994 s-a întors ca membru al grupului rock, dar a continuat să locuiască în Noua Zeelandă, unde deţine un restaurant. În 2010, muzicianul a fost condamnat şi amendat pentru posesie de canabis. Albumul “Rock or Bust” este primul material discografic al trupei lansat după o pauză de peste cinci ani.

Într-o declaraţie dată publicităţii după arestarea lui Rudd, trupa australiană a anunţat că lipsa toboşarului nu va afecta lansarea noului material discografic şi nici turneul plănuit pentru anul 2015. Trupa de hard rock AC/DC a fost înfiinţată la Sydney, în 1973, şi este formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară solo), Malcolm Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bas) şi Phil Rudd (baterie). Într-o carieră de patru decenii, formaţia australiană a lansat numeroase piese de succes precum “Back in Black”, “Big Jack”, “Thunderstruck”, “Black Ice”, “You Shook Me All Night Long”, “Let There Be Rock”, “Highway to Hell” şi “For Those About to Rock (We Salute You)”. Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial şi două lansate doar în Australia) s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. Trupa AC/DC a susţinut, în mai 2010, un concert la Bucureşti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiană a adus în Capitală show-ul “Black Ice”, care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat în octombrie 2008. Turneul, primul după “Stiff Upper Lip”, susţinut de AC/DC în 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out în întreaga lume.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>