Pages Navigation Menu

Peste tot in Bucuresti scrie: “priveste cerul”

Peste tot in Bucuresti scrie: “priveste cerul”

priveste1

Capitala este impanzita cu imboldul scris: “priveste cerul”. Mesajul a devenit viral pe masura ce a aparut pe tot mai multe ziduri, borduri, chiar si treceri de pietoni din zone ca Bucurestii Noi, Calea Victoriei, Rahova, Militari, respectiv Centrul Vechi. Autorul vrea sa privim cerul pentru ca il considera singura legatura comuna dintre oameni.

regarde_le_ciel

Originea inscriptiilor care indeamna tot mai multa lume sa se uite in sus este in Paris, Franta. Acolo studiaza filosofia un bucurestean de 23 de ani, pe nume Grig, care ulterior a plasat “regarde le ciel” (priveste cerul) in ochii francezilor. Autorul spune ca ideea de a privi cerul a demarat intr-o zi in care el insusi s-a regasit in aceasta ipostaza. Privea cerul si a descoperit ca fiecare om are un rol unic intr-un univers cu infinite elemente care se influenteaza reciproc.

In Bucuresti, mesajul a aparut pentru prima oara scris pe o trecere de pietoni din cartierul 1 Mai. Apoi a continuat in alte locuri aglomerate, unde Grig crede ca oamenii uita aspecte esentiale ale vietii lor pentru unele artificiale. Conform autorului, intentia este mai degraba cea de a da sensuri diferite de la om la om unor locuri, decat actele de vandalism ce au fost speculate la inceput. Pe parcurs, Grig a observat textul scris pe ziduri in alt stil decat al lui, semn ca i s-au alaturat si altii. Cu toate acestea, filosoful considera ca numarul locurilor in care suntem cu totii indemnati sa privim cerul este prea mic fata de cele din Paris, unde continua aproape de fiecare data cand iese din casa.

priveste2

Sursa: http://www.b365.ro

FOTO: http://www.rtv.net/

 

 

One Comment

  1. Eu il sustin pe Grig in ceea ce face!:)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>