Pages Navigation Menu

Pentru ca si ochelarii raman in istorie

Pentru ca si ochelarii  raman in istorie

Continuand seria mustatilor celebre, azi m-am gandit sa va scriu despre nu mai putin faimosii ochelari care au rezistat testul timpului.

John Lennon care pentru oameni din intreaga lume nu mai are nevoie de nicio prezentare. The Beatles reprezinta un mod de viata si John Lennon un idol pentru toti fanii lui. Ochelarii rotunzi sunt asociati cu John Lennon si au ramas in istorie ca fiind accesoriul ce-l defineste.

john-lennon

Lupa lui Sherlock Holmes are aceeasi importanta in literatura ca ochelarii mai sus mentionati ai lui John Lennon. Era ca o extensie a personalitatii lui.

sherlock-holmes-glass_550

Tony Montana este in topul 50 al celor mai bune personaje fictive din istoria cinematografiei si nu pot sa nu ma intreb daca ochelarii Linda Farrow pe care ii poarta pe parcursul filmului Scarface nu i-au asigurat acest loc.

scarface

Woody Allen a pavat drumul pentru toti barbatii timizi si nevrotici , le-a dat un aer interesant si carismatic si a facut acest lucru cu ochelarii lui geek chic pe nas.

Woody_Allen_02

Steve McQueen, denumit si The King Of Cool, a fost imaginea oficiala a marcii de ochelari Persol, care a si realizat o editie speciala care poarta numele actorului.

persol-714


Audrey Hepburn este unul din cele mai cunoscute style icon-uri a ultimilor 40 de ani. Ochelarii ei de soare fac parte din imaginea clasica si eleganta pe care si-a format-o. Modelul Ray Ban Wayfarer a ajuns in lumina reflectoarelor datorita lui Audrey Hepburn.

Ray-Ban-Wayfarer-Audrey-Hepburn1
Ochelarii asociati cu Lolita capteaza perfect esenta personajului, aceea a unei nimfete aflata la granita dintre copil si femeie. Sunt indeajuns de infantili si de senzuali incat sa aminteasca atat varsta cat si caracterul personajului.

Lolita-de-Kubrick

Inca un exemplu in care notorietatea unui film a fost determinata si de stilul vestimentar al personajelor. Cei doi protagonisti poarta Ray Ban Wayfarers, model deja ubicuu, purtat de milioane de admiratori.
Ar mai fi si alte exemple dar ma opresc aici. Sper ca am reusit sa va arat importanta unui accesoriu si cum este el purtat. Cine este mai cunoscut? Persoana care poarta ochelarii sau ochelarii purtati de persoana respectiva?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>