Pages Navigation Menu

Pe malurile Dunarii albastre

Pe malurile Dunarii albastre

viena2

Viena, capitala Austriei, este situata pe malurile “Dunarii albastre”. Este inconjurata de frumusetile naturale ale regiunii Wachau si de padurile vieneze. Viena, numita si capitala culturala a Europei sau “capitala valsului”, este o metropola cu un farmec aparte. Este un oras tipic european, asemanator marilor orase europene precum  Londra, Roma sau Paris. Dar, spre deosebire de acestea este compact si usor de vizitat.

Viena-2

Pentru persoanele in cautare de romantism sau cu o inclinatie pentru istorie, arhitectura si/sau arta, poate fi orasul potrivit. Atractii turistice veti gasi la tot pasul fie ca rataciti pe  stradute inguste fie ca vizitati Palatul Schonbrunn sau Palatul Belvedere sau pur si simplu va plimbati pe faimosul Ringstrasse (cel mai important bulevard din Viena).

Orasul ofera de asemenea si o multime de atractii culturale: teatru clasic si modern, opera, opereta, balet, film, expozitii si concerte. Este plin de evenimente si manifestari culturale, pe tot parcursul anului. Pentru turistii ce nu au inclinatii pentru cultura, Viena va poate ademeni cu faimoasele sale cafenele si restaurante unde puteti gusta din specialitatile culinare locale. Dintre aceste specialitati putem mentiona: Wiener Schnitzel (snitel vienez), Liptauer (un tip de branza) sau Apfelstrudel (prajitura cu mere).

Incepand cu era clasicismului (a doua jumatate a secolului XVIII), Viena a devenit si capitala muzicii. In acest oras au locuit marii compozitori: Wolfgang A.Mozart, Joseph Haydn, Johann Strauss, Franz Schubert si Ludwig van Beethoven. Aceasta mostenire muzicala s-a pastrat pana astazi. Filarmonica din Viena este considerata una dintre cele mai importante sali de concerte de pe mapamond. Nu trebuie sa uitam si Corul baietilor din Viena care umple salile de concerte oriunde in lume.

viena_92271e1246

Nu exista un anotimp potrivit pentru a vizita capitala austriaca deoarece calendarul cultural este extrem de bogat si variat. In timpul sezonului estival unele institutii, cum ar fi Corul Baietilor din Viena si Scoala Spaniola de Calarie sunt inchise. Totusi, exista alte evenimente care compenseaza aceste pauze, de exemplu festivaluri sau cinematografe in aer liber.

Pentru cei care doresc sa petreaca cateva zile vizitand Viena, le recomandam Viena Card. Cardul costa aproximativ 19 euro. Veti beneficia de transport gratuit si nelimitat cu metroul, autobuze si tramvaie timp de 72 de ore de la prima folosire. De asemenea veti avea reducere la 210 de obiective turistice, restaurante, hoteluri, baruri si cafenele. Viena Card poate fi cumparat de la orice punct turistic, de la cabinele de vanzare a biletelor pentru transportul in comun sau din unele hoteluri. De exemplu il puteti gasi si in Stephansplatz, Karlsplatz si Westbahnhof (gara de vest). Se poate cumpara si online accesand site-ul www.wienkarte.at.

Viena

Sursa: wien.info

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>