Pages Navigation Menu

Pasărea Rock, în turneu național cu albumul LEGENDA

Pasărea Rock, în turneu național cu albumul LEGENDA

Pasarea Rock, un proiect pornit in 2014 de catre Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica, avea sa-si doresca sa continue ceea ce au inceput impreuna cu formatia care i-a consacrat, Phoenix.

La numai doi ani si jumatate de la infiintare, Pasarea Rock este intr-o forma de zile mari, asta si datorita artistilor extraordinari care intregesc formula, Sorin Voinea si Nicu Patoi. 

Poster Pasarea Rock

Pasărea Rock, în turneu național cu albumul LEGENDA

Albumul LEGENDA. a fost lansat intr-un cadru de poveste, intr-o arena exterioara creata pentru spectacole de cascadorii, unde evenimentul s-a incadrat perfect. Spectacolul, in format Unic in Europa, a adus in fata publicului, pe langa prestatia live de exceptie a formatiei Pasarea Rock, numere de dans realizate de profesionisti, spectacole de dresura cu cai premiati international, cascadorii cu cai si cu foc realizate de unii dintre cei mai buni cascadori romani, proiectii si maping in toata arena.

Artiștii si-au facut aparitia in fata publicului intr-o caleasca de pe vremea haiducilor, imbracati in mantii care aduc aminte de vremuri de Legenda. Incursiunea prin arena a lui Ovidiu Lipan Tanadarica cu toaca, urcata pe un car tras de boi, apropierea de public a lui Mircea Baniciu si interactiunea cu calul ce plimba esarfa rosie mult cantata, au starnit emotiile publicului.

Playlist-ul evenimentului a alternat melodii vechi ( Cocosii negri, Vasiliscul si Aspida, Sirena, Dansul codrilor, Filip si cerbul, Pasarea Rock, Muzica si muzichie, Andrii Popa de pe abumele Phoenix, “Mugur de fluier” si “Cantafabule”), cu melodoii noi de pe albumul LEGENDA., dar si melodii indragite de public din repertoriul Mircea Baniciu ( Esarfa in dar, Hanul ulciorului nesecat, Intoarcerea la Orient). Melodiile au fost alese astfel incat pe fiecare dintre ele sa se poata crea momente speciale.

Pasărea Rock Lansarea albumului LEGENDA 23 septembrie 2016 © FOTO: Petru Ivu

Pasărea Rock
Lansarea albumului LEGENDA
23 septembrie 2016
© FOTO: Petru Ivu

„Este cel mai bun album la care eu personal am participat.” (Mircea Baniciu)

„Acesta este un album de esenta tare!” (Ovidiu Lipan Tandarica)

Acest album te atrage intr-o lume aparte din care nu poti evada decat dupa
ascultarea lui.” (Josef Kappl)

Muzica pe care o veti asculta odata cu albumul LEGENDA. continua ceea ce s-a pornit acum multi ani cu Phoenix, dar la un nivel muzical superior. Albumul contine 12 piese care sunt fie piese in prima auditie ( Rapirea miresei, Fresca pitoreasca), piese noi, compuse special pentru Pasarea Rock ( Legenda, Praznic naprasnic, Zoreaua, Fagul si Iedera, Epitaf, Hora fara de hotar, Calusandra), piese reorchestrate din repertoriul orerei rock-simfonice Mesterul Manole si MirceaBaniciu ( Pe Arges in jos, Hanul ulciorului nesecat, Origine).

Pasarea Rock se pregateste acum pentru turneul national. Orasele pe care le vom vizita in aceasta toamna sunt:

 • 7 octombrie, Bacau, Piata Centrala
 • 8 octombrie, Vaslui, Hanul Ancutei – concert rock
 • 11 octombrie Cluj Napoca, , Casa de Cultura a Studentilor – spectacol rock – simfonic,
 • 12 octombrie, Timisoara, Filarmonica Banatul – spectacol rock – simfonic,
 • 13 octombrie, Oradea – concert rock, Queens Pub
 • 14 octombrie Targu Mures, , Palatul Culturii – spectacol rock-simfonic,
 • 15 octombrie Brasov, , Centrul Cultural Reduta – concert rock,
 • 16 octombrie, Ramnicu Valcea, casa de cultura a Sindicatelor – spectacol rock-simfonic
 • 17 octombrie, Craiova, Teatrul National Marin Sorescu – spectacol rock –simfonic
 • 25 octombrie Bucuresti, , Beraria H – concert rock
 • 27 octombrie Buzau, , Sala Sporturilor – spectacol rock-simfonic
 • 28 octombrie Pitesti, , Club Hush – concert rock
 • 30 octombrie Suceava, , Casa de cultura a Sindicatelor – concert rock
 • 31 octombrie Iasi, , Casa Studentilor – concert rock

De la înființare, Pasarea Rock a lansat un album LEGENDA., două EP-uri ( Legenda, Calusandra) și un videoclip ( Praznic naprasnic), iar turneele susținute de Pasărea Rock au confirmat, la nivel național, succesul proiectului.

Albumul LEGENDA. este esența existenței unei trupe prezentă pe piața muzicii românești de doi ani și jumătate, fiind rodul muncii consecvente și reprezântând renașterea genului muzical, cu influențe din folclorul românesc și cel balcanic.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul iabilet.ro, blt.ro și la casele de bilete ale fiecărui loc pentru concerte. 

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>