Pages Navigation Menu

Partea intunecata a trilogiei Fifty Shades

Partea intunecata a trilogiei Fifty Shades

     Trilogia Fifty Shades a marcat o noua era in industria cartii dupa ce primul volum  a inregistrat vanzari de 40 de milioane de exemplare in mai putin de patru luni si a fost tradus in peste 37 de tari.

fifty-shades-of-grey-fifty-shades-trilogy-33869300-1920-1200

        Dicolo de succesul ireprosabil, cartea este considerată de medicii din Marea Britanie ca fiind principala cauza a cresterii numarului de persoane afectate de boli cu transmitere sexuala.

       Dr. Charlotte Jones a urmarit fenomenul Fifty Shades si a ajuns la concluzia ca romanul incurajeaza persoanele mai in varsta sa devina „explorative” in dormitor, ceea ce nu ar fi de condamnat daca acestia si-ar lua masuri de protectie.

      Potrivit datelor oficiale, din 2011, anul in care a fost publicat romanul, s-a intregistrat o crestere a numarului de infectii la persoanele de peste 45 de ani. Chiar dacă publicul tinta era cel de 20 de ani, medicul Jones a sugerat ca Fifty Shades a avut o mai mare influenta asupra persoanelor de varsta a II-a si chiar a III-a, conform independent.co.uk.

      “Cand vine vorba de viata sexuala in conditii de siguranta ne gandim mereu la vulnerabilitatea tinerilor, dar Fifty Shades a avut efect in cazul persoanelor in varsta, care vor sa mai exploreze, dar uita de masurile de protectie”, a marturisit dr. Jones.

       Serviciu Public de Sanatate din Aglia raporta in anul 2011 un numar de 1 281 de cazuri de ITS-uri la persoanele cu varste peste 65 de ani, iar in 2012, numarul acestora a crescut cu 7 la suta, mai exact, lista bolnavilor insumeaza 1 374 de nume.

50-shades-of-Grey-fifty-shades-trilogy-35496873-900-633

       Oamenii politici din Aglia au reacţionat în privinţa acestei repercursiuni neaşteptate a popularului roman şi au propus proiecte educative similare cu cele care vizează protecţia împotriva virusului HIV.

       Romanul semnat de E L James descrie scene de robie si sado-masochism, majoritatea inspirate din viata autoarei, iar din 2015 acesta va fi ecranizat cu un buget de 40 de milioane de dolari.

*ITS – infectii cu transmitere sexuala

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>