Pages Navigation Menu

Parlamentul, Muzeul Ţăranului şi bisericile vechi, printre atracţiile Capitalei

Parlamentul, Muzeul Ţăranului şi bisericile vechi, printre atracţiile Capitalei

Palatul Parlamentului, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi bisericile vechi se numără printre locurile care ar trebui vizitate în Bucureşti, potrivit unor recomandări făcute de revista americană National Geographic Traveler.

National Geographic Traveler a realizat un top 10 al lucrurilor pe care turiştii le pot face în Bucureşti. În acest top sunt incluse vizite la muzee şi clădiri emblematice ale Capitalei, dar şi degustări ale mâncărurilor tradiţionale româneşti.

Astfel, vizitarea Palatului Parlamentului este una dintre atracţiile pe care National Geographic le recomandă celor care ajung în Bucureşti.

O altă recomandare pentru vizitatorii Bucureştiului este să se plimbe prin oraş pentru a observa arhitectura construcţiilor şi frumuseţea parcurilor. Un exemplu în acest sens este Parcul Cişmigiu, situat în centrul Capitalei. Totodată, este recomandată o plimbare pe Şoseaua Kiseleff, unde pot fi admirate vilele vechi, Arcul de Triumf şi Parcul Herăstrău.

Nici bucătăria românească nu este uitată. Sarmalele cu mămăligă nu trebuie ratate de cei care vizitează Bucureştiul. În acest sens, sunt date exemple localurile Caru’ cu Bere şi Lacrimi şi Sfinţi, unde se poate gusta bucătăria tradiţională românească.

De asemenea, vizitatorii sunt invitaţi să descopere şi tradiţiile rurale ale României. Lăsând la o parte bulevardele aglomerate din Bucureşti, vizitatorii pot descoperi tradiţiile rurale ale ţării noastre printr-o vizită la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, se arată pe site-ul National Geographic Traveler.

Un alt lucru care trebuie făcut de vizitatorii Bucureştiului este “să-şi arate repectul” pentru Vlad Ţepeş. Deşi Vlad Ţepeş este asociat mai mult cu regiunea Transilvania, cei care cunosc povestea lui Dracula din cartea lui Bram Stocker pot merge să viziteze mănăstirea situată la 40 de kilometri de Bucureşti, care se găseşte pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov, unde se presupunea că ar fi fost mormântul lui Vlad Ţepeş. Deşi s-a dovedit că acesta nu a fost înmormântat aici, Snagov este un bun loc pentru o ieşire, spune National Geographic Traveler.

Nici arta contemporană nu trebuie ratată de vizitatorii Bucureştiului, consideră cei de la National Geographic Traveler. Iniţial, interesul pentru acest tip de artă l-a arătat un grup de pictori şi artişti vizuali din Cluj-Napoca, însă multe dintre operele lor au fost aduse în Capitală, odată cu deschiderea unor noi galerii. Printre galeriile pe care le recomandă cei de la National Geographic se numără Zorzini Gallery, H’art Gallery şi Anaid. De asemenea, galeria Galateca, situată vizavi de Muzel Naţional de Artă, este specializată în design avangardist şi nu trebuie evitată.

Cei care vizitează Bucureştiul ar trebui să ştie şi unde “s-a scris” istoria recentă. În urmă cu 25 de ani, fostul dictator Nicolae Ceauşescu împreună cu soţia sa, Elena, au fost înlăturaţi de la conducerea României şi ucişi, în urma unei revolte. În acel moment, au murit mii de oameni, iar multe lupte au fost date în Piaţa Revoluţiei. La o privire atentă, multe dintre clădirile din acea zonă “poartă” încă semnele gloanţelor de la acea vreme, mai relatează National Geographic Traveler.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>