Pages Navigation Menu

Park(ing) Day(s) transforma strada Lipscani in parc

Park(ing) Day(s) transforma strada Lipscani in parc

parking day

Pe 20 și 21 septembrie strada Lipscani din Centrul Vechi se va transforma in parc, prin cea de a patra editie a evenimentului Park(ing) Day(s) organizat de RFI Romania. Scopul acestui eveniment este de a atrage atentia asupra lipsei spatiului verde din marile orase si astfel pentru doua zile asfaltul de pe strada Lipscani va fi acoperit de 600 metri patrati de gazon.

            Mai mult decat atat, copiii sunt asteptati la ateliere de pictura, la cele de dichisit sate traditionale din carton sau vor putea invata cum o simpla foaie de hartie impaturita poate prinde viata cu putina imaginatie. Nici teatrele pentru cei mici nu vor lipsi, pregatind spectacole, dar si ore de improvizatie unde acestia se pot distra si dezvolta in acelasi timp creativitatea. 

Adultii nu se vor plictisi nici ei, avand ocazia sa invete pasii de Salsa, sa asculte muzica de odinioara, care se canta la curtile boieresti, astazi interpretata live de formatia Trei parale sau se vor putea destinde cu comedia Et si on vivait tous ensemble, care ii are in rolurile principale pe Geraldine Chaplin, Jane Fonda sau Pierre Richard.

Evenimentul Park(ing) Day(s) este unul mondial, care are loc in fiecare a treia vineri a lunii septembrie, prima data avand loc in anul 2005 in San Francisco. Misiunea cea mai importanta pe care o are evenimentul este aceea de a atrage atentia asupra nevoii de mai mult spatiu verde, sa genereze dezbateri despre cum este creat si alocat acest spatiu public si sa reuseasca sa imbunatateasca viata locuitorilor marilor aglomeratii urbane macar si pentru o zi. In Romania conceptul evenimentului a fost adus de RFI Romania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>