Pages Navigation Menu

Papa sustine teoria evolutiei si cea a big bang-ului

Papa sustine teoria evolutiei si cea a big bang-ului

Papa Francisc a reiterat faptul ca Biserica Catolica nu vede nici un conflict intre stiinta si religie, acceptand faptul ca Universul a fost creat in urma Big Bang-ului in loc sa sustina o interpretare conservatoare a bibliei.

Pope Francis Holds His Weekly General Audience

Desi Vaticanul a ramas in istorie pentru arderea pe rug a lui Giordano Bruno pentru sustinerea existentei altor lumi si fortarea lui Galileo Galilei sa isi retraga teoriile, in ultimele decenii, cele mai mari atacuri indreptate impotriva stiintei au venit din partea protestantilor evanghelici.

Papa Pius XII si Papa Ioan Paul al II-lea au acceptat teoriile in trecut dar cu o doza de retinere, in special din partea primului. Papa Francisc a spus ca teoria Big Bang-ului nu intra in contradictie cu crearea Universului de catre divinitate ci este un act necesar actului creator.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>