Pages Navigation Menu

Papa Francisc isi doreste o intalnire cu Dalai Lama

Papa Francisc isi doreste o intalnire cu Dalai Lama

Papa Francisc a declarat luni ca este pregatit pentru o intalnire cu Dalai Lama, dezmintind ca a refuzat in decembrie sa-l primeasca pe liderul spiritual tibetan din cauza amenintarilor Chinei.

TIBET-CINA_-_0911_-_Dalai_Lama

Potrivit protocolului Secretariatului de Stat al Sfantului Scaun, sefii de stat si personalitatile de rang inalt nu pot veni in audienta la Vatican atunci cand se afla la Roma cu ocazia unor reuniuni internationale iar in decembrie, Dalai Lama se afla la Roma pentru a participa la un summit dedicat Premiului Nobel pentru Pace.

“Cand au avut loc reuniunile FAO (summitul nutritiei, in noiembrie), nu am primit pe nimeni”, a declarat el. ”Unele publicatii scriu ca nu l-am primit din cauza fricii de China. Nu este adevarat. El a cerut ca o audienta sa aiba loc la un moment dat. Aceasta a fost stabilita pentru o data (ulterioara). (…) Mentinem legatura”, a dat asigurari el.

Vorbind despre eforturile de apropiere intre Vatican si China, Francisc a spus: “chinezii sunt bine-crescuti, si noi la fel. Vom face lucrurile pas cu pas”. Chinezii “stiu ca sunt dispus sa merg acolo (in China) sau sa primesc (oficiali chinezi) la Vatican”, a adaugat Papa Francisc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>