Pages Navigation Menu

Pamela Anderson, declarații uluitoare despre bărbații acuzați de viol

Pamela Anderson, declarații uluitoare despre bărbații acuzați de viol

Prietenia cu ziaristul australian Julian Asange a determinat-o pe faimoasa actriță Pamela Anderson să adopte o poziție publică referitoare la condamnările pe nedrept în cazul violurilor. 

Pamela Anderson

Pamela Anderson

„Desigur, gravităm în jurul persoanelor volatile, precum copiii, şi ne gândim prima dată la femei şi copii, ceea ce e important, desigur, dar sunt mulţi bărbaţi în acestă situaţie, care sunt terorizaţi politic“, a declarat Anderson.

Pamela Anderson a declarat în 2014 că a fost violată de câteva ori, moment în care a avut mai multe apariții publice când a vorbit pentru și despre victimele violenţei sexuale.

În data de 19 iunie 2012, Julian Asange s-a refugiat în sediul ambasadei Ecuadorului la Londra, care se bucură de inviolabilitate diplomatică, pentru a scăpa unei extrădări în Suedia, unde este acuzat de comiterea unor agresiuni sexuale pe care le neagă. El se teme că din Suedia ar urma să fie trimis şi judecat în Statele Unite din cauza rolului jucat în scurgerea de informaţii condusă de compania sa, potrivit Mediafax.

Actrița l-a vizitat de mai multe ori pe ziarist australian, editor și activist pe internet Julian Asange la ambasada ecuatoriană din Londra.

Julian Assange

Julian Assange

Cine este Julian Paul Assange?

Julian Paul Assange s-a născut în 3 iulie 1971, în Australia, fiind este un ziarist australian, editorși activist pe internet. Este cunoscut drept purtătorul de cuvânt și editorul-șef al WikiLeaks, site ce prezintă scurgeri de informații. A trăit în mai multe țări și declară că este în continuă mișcare. A avut câteva apariții publice în care a vorbit despre libertatea presei, cenzură și jurnalismul de investigație. A contribuit cu partea de “cercetare” la cartea denumită “Underground: tales of hacking, madness & obsession on the electronic frontier”, publicată în 1997 de editura Reed Books Australia.

Assange a fondat site-ul Wikileaks în 2006 și face parte din consiliul consultativ al acestuia. A făcut publice materiale în legătură cu ucideri extrajudiciare din Kenya, descărcarea deșeurilor toxice din Africa, proceduri ale Golfului Guantanamo și despre bănci ca Kaupthing și Julius Baer. În 2010 a început să publice detalii despre implicarea Statelor Unite în războaiele din Afghanistan și Irak. Pe 28 noiembrie 2010, Wikileaks și patru parteneri media ai săi au început să publice telegrame secrete ale Statelor Unite, fapt catalogat de Casa Albă ca nechibzuit și periculos.

Pentru activitatea sa pe WikiLeaks a primit trei premii pentru jurnalism: „Freedom of Expression Awards” în 2008, „Amnesty International UK Media Award” (la categoria „New Media”) în 2009 pentru publicarea în 2008 a materialului „Kenya: The Cry of Blood – Extra Judicial Killings and Disappearances”, un raport al organizației Kenya National Commission on Human Rights despre încălcarea drepturilor omului în Kenya și „Sam Adams Award” în 2010, potrivit Forbes.

Pe data de 7 decembrie 2010, Assange a fost arestat de poliția britanică deoarece pe numele său fusese emis un mandat european de arestare din partea autorităților suedeze, el fiind acuzat de atac sexual, conform BBC.

Julian Assange crede că Facebook, dar și alte site-uri de socializare lucrează pentru guvern(e) pentru a spiona și aduna informații.

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>