Pages Navigation Menu

Palatele Rusiei: Peterhof, resedinta tarului Petru

Palatele Rusiei: Peterhof, resedinta tarului Petru

peterhof

Acolo unde astazi se ridica, nu departe de Sankt-Petersburg, capitala nordica a Rusiei, Peterhof, cu imensa lui gradina si numeroasele fantani arteziene, la inceputul secolului al XVIII-lea nu erau decat cateva sate finlandeze. Cuvantul Peterhof apare, pentru prima data, intr-unul din jurnalele tarului: in 1705 Petru cel Mare scria despre „o halta” si un debarcader.

In 1714, ideea reapare, dar de aceasta data sub forma unei resedinte de vara , la fel de luxoasa precum Versaille. Ansamblul de cladiri trebuia trebuia sa fie la fel de impunator ca maretia Rusiei, care tocmai castigase batalia pentru iesirea la Marea Baltica.

Initial, lucrarile de constructie au inceput in apropierea satului Strelna, dar ulterior s-a constatat ca relieful si numeroasele izvoare subterane permit realizarea unor fantani mai inalte la Peterhof, asa ca santierul s-a mutat acolo.

Citeste mai mult pe Income Magazine

Sursa foto: airpano.ru

image3a

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>