Pages Navigation Menu

Pâine făcută după reţete din comunism, mai scumpă decât cea actuală

Pâine făcută după reţete din comunism, mai scumpă decât cea actuală

Brutarii vor scoate pe piaţă după 1 noiembrie mai multe sortimente de pâini făcute după reţete din comunism, printre care “franzela Bucureşti”, lungă de 65 de centimetri, care conţin, pe lângă ingredientele clasice, şi zahăr, lapte şi grăsimi, a declarat pentru MEDIAFAX Aurel Popescu de la Rompan.

Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori.

“Vom ieşi pe piaţă cu pâine albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, dar şi cu pâine cu secară. Vom reface şi franzela Bucureşti, care până în 1989 se găsea pe piaţă în Capitală. Era ca o baghetă lungă de 65 de centimetri şi cântărea 400-500 de grame, şi conţinea făină albă, drojdie, apă, sare, lapte, margarină şi zahăr”, a afirmat oficialul patronatului.

Piaţa de morărit şi panificaţie este de aproximativ 1 miliard de euro anual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>