Pages Navigation Menu

Oscar onorific pentru 4 legende ale filmului

Oscar onorific pentru 4 legende ale filmului

Muzicianul si actorul Harry Belafonte, actrita irlandeza Maureen O’Hara, regizorul japonez Hayao Miyazaki si scenaristul francez Jean-Claude Carriere au primit cate un Oscar onorific.

Harry Belafonte, in varsta de 87 de ani, militant pentru drepturile civile si prieten apropiat al lui Martin Luther King Jr. a fost recompensat cu Jean Hersholt Humanitarian Award.

Oscars1

Miyazaki, 73 de ani,nominalizat la premiile Oscar de trei ori pentru filmele sale de animatie, a castigat un trofeu in 2002, cu “Spirited Away”.

O’Hara, 94 de ani, ce a jucat in filme precum “Omul nostru din Havana”, “Capcana pentru parinti” sau “Omul linistit”, nu a castigat un Oscar pe parcursul carierei.

Scenaristul Jean-Claude Carriere a contribuit la filme in limba franceza, germana si engleza precum “Cyrano de Bergerac”, “Hotel Paradiso”, “Die Blechtrommel”, “The Unbearable Lightness of Being” si “Goya’s Ghost”.

Printre cei prezenti la ceremonia Governors Awards, ce a avut loc sambata in Los Angeles, s-au numarat Ron Howard, Sidney Poitier, Warren Beatty si Reese Witherspoon.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>