Pages Navigation Menu

Orientul Mijlociu: leaganul europenilor

Orientul Mijlociu: leaganul europenilor

1

Orientul Mijlociu este privit uneori de catre europeni ca un sanctuar, insa tot timpul ca o alternativa in pentru vacante . Exista la ora actuala „pe rol” studii care incearca sa demonstreze ca descendentii europenilor sunt locuitorii Orientului Mijlociu.

Vechile teorii cu privire la originea europenilor de azi sustineau ca acestia sunt, in mare lor majoritate, descendentii populatiilor de agricultori din Orientul Mijlociu, care au interactionat cu vanatorii-culegatorii ce ajunsesera in Europa inca de acum aproximativ 40.000 de ani, conforma nationalgeagrapfic.com.

Noile studii indica, insa, prezenta unei a treia populatii, extrem de misterioase, nord-euroasiatica, ce a influentat evolutia europenilor de astazi. Acest grup uman ar fi trait in nord, intre Europa si Siberia, pana in urma cu doar cateva milenii, urme ale acestei populatii fiind regasite in genomul vechi de 24.000 de ani al unui copil din Siberia. De altfel, genomul copilului siberian dovedeste interactiunea nord-euroasiaticilor atat cu nativii americani, cat si cu europenii.

Oamenii de stiinta au comparat datele genetice ale populatiilor din Europa actuala cu cele din neoliticul timpuriu si concluziile au fost ca europenii mileniului al III-lea reprezinta hibrizi ale celor trei populatii umane preistorice, fiecare populatie din prezent poarta in gene urme mai mult sau mai putin pregnante ale unuia dintre grupurile stravechi.

Astfel, scotienii si estonienii prezinta cele mai multe legaturi genetice cu misteriosul grup nord-eurasiatic, in timp ce nativii din Sardinia sunt cei mai apropiati genetic de fermierii preistorici din Orientul Mijlociu.

 

 

Surse foto: orient-occident-cafe.wgz.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>