Pages Navigation Menu

Opera Națională București, reprezentată cu mândrie la Sarzana Opera Festival

Opera Națională București, reprezentată cu mândrie la Sarzana Opera Festival

Aflat la a 18-a ediție, Concursul Internațional pentru Tinerii Artiști Lirici din cadrul Sarzana Opera Festival a adus laolaltă talente din întreaga lume, România fiind reprezentată de voci care s-au remarcat pe prima scenă lirică bucureșteană, cu precădere în stagiunea 2016-2017.

Opera Națioanlă București, reprezentată cu mândrie la Sarzana Opera Festival

Opera Națioanlă București, reprezentată cu mândrie la Sarzana Opera Festival

Concursul Internațional pentru Tinerii Artiști Lirici, cu o tradiție de 18 ani, are misiunea de a încuraja tinerele talente în demersul artistic. Anual, tinerii artiști ai scenelor lirice își dau întâlnire într-un cadru de poveste, în Sarzana, iar timp de o săptămână demonstrează unui juriu de specialitatea că merită să se afle pe podiumul finaliștilor.

Cele trei etape ale concursului din acest an, din perioada 27 iunie – 30 iunie, s-au desfășurat într-un castel, pentru a întregi atmosfera de basm specifică acestei zone artistice caracterizată prin eleganță, sclipire și subtilitate excesivă.

Opera Națională București a fost reprezentată la Sarzana Opera Festival de către soprana Marta Sandu, tenorul Alin Stoica, soprana Ramona Păun, basul Iustinian Zetea, mezzosoprana Sorana Negrea, basul Filip Panait, soprana Adriana Marcu, mezzosoprana Adina Secobean, soprana Andreea Blidariu și mezzosoprana Andreea Ilie.

Tenorul Alin Stoica s-a clasat pe locul II, obținând din partea Băncii Versilia Lunigiana și Garfagnana o Bursă de Studiu în valoarea de 3.000 euro . În plus, tânărul tenor a primit Premiul Special al Publicului – „Vota la voce” în valoare de 500 euro și Premiul Special „Luciano Pavarotti” – unde Nicoleta Mantovani, soția celebrului tenor, l-a invitat să facă parte din programul artistic al concertului omagial cu ocazia celor 10 ani de la dispariția marelui tenor Luciano Pavarotti, care va avea loc în luna septembrie a acestui an, la Arena di Verona, și va fi transmis live de televiziunea italiană Rai 1.

În finala Concursului Internațional pentru Tinerii Artiști Lirici s-au calificat și soprana Marta Sandu, soprana Ramona Păun, mezzosoprana Sorana Negrea și soprana Adriana Marcu.

Finaliștii români ai Concursului Internațional pentru Tinerii Artiști Lirici, Sarzana Opera Festival, Italia Sorana Negrea, Ramona Păun, Alin Stoica Adriana Marcu și Marta Sandu

Finaliștii români ai Concursului Internațional pentru Tinerii Artiști Lirici, Sarzana Opera Festival, Italia
Sorana Negrea, Ramona Păun, Alin Stoica Adriana Marcu și Marta Sandu

Locul I a fost obținut de către Angela Jhee Kim, care a constat într-un premiu în valoare de 5.000 euro și locul III a fost ocupat de Davide Giangregorio, un premiu de 2.000 euro.

Lista câștigătorilor Concursul Internațional pentru Tinerii Artiști Lirici din cadrul Sarzana Opera Festival, Italia

Citiți și:

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>