Pages Navigation Menu

Olandezii care au construit insula palmier din Dubai construiesc pe litoralul romanesc

Olandezii care au construit insula palmier din Dubai construiesc pe litoralul romanesc

Firma olandeza ce a construit insula palmier din Dubai va executa un proiect pe litoralul romanesc ce va folosi 2,5 milioane metri cubi de nisip.

pe-plaja-din-mamaia

Turistii vor avea parte de o surpriza in sezonul estival 2015. Ei vor avea la dispozitie inca 33 de hectare de nisip pe care sa se bronzeze. Cu bani europeni, autoritatile au demarat refacerea plajelor afectate de furtuni si valuri puternice. Intr-o prima etapa, lucrarile vor porni in Mamaia, Eforie Nord si Constanta, apoi se va trece la reabilitarea plajelor dintre Navodari si Vama Veche.

Primul pas este construirea digurilor care sa opreasca eroziunea zonei costiere. Practic in fiecare golf deja existent, vor aparea doua diguri uriase de suprafata si unul, in larg, sub apa.

“Ele  formeaza o potcoava, iar potcoava este inchisa la partea dinspre larg de un dig submers. Rolul este de a proteja coasta, in felul asta va fi protejata innisiparea si plaja isi va pastra forma”, explica Ionut Barzan, reprezentantul constructorului.

“Dupa prima etapa, care se va incheia la sfaristul lui 2015, vom avea plaje mai mari cu 33 de hectare iar valoarea toatala a proiectului este de 170 de milioane de euro”, spune Marieta Iorga, purtator de cuvant DADL.

 

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>