Pages Navigation Menu

OLANDA: Scandal la CURTEA REGALĂ

OLANDA: Scandal la CURTEA REGALĂ

Familia Regală Olandeză ar deține un tablou furat în timpul ocupaţiei germane din Olanda, din cel de-al doilea război mondial.

„Pădurea de la Haga cu vedere spre Palatul Huis Ten Bosch”

„Pădurea de la Haga cu vedere spre Palatul Huis Ten Bosch”, Joris van der Haagen

 

În urma unei anchete, casei regale olandeze i s-a atras atenția că un tablou ce nu i-ar aparține s-ar afla în posesia acesteia. Pictura datează din secolul al XVII-lea și a fost furată de nazişti de la adevăratul proprietar.

Tabloul „Pădurea de la Haga cu vedere spre Palatul Huis Ten Bosch” a pictorului Joris van der Haagen ar fi fost furat în timpul ocupaţiei germane din Olanda, din cel de-al doilea război mondial.

Casa regală nu s-a eschivat de la un răspuns și a recunoscut că deține celebra pictură, anunțând totodată că a fost contactat adevăratul proprietar, a cărui identitate nu a fost dezvăluită.

„Un tablou a fost găsit într-un caz în care au existat indicii de pierdere involuntară a posesiei, în timpul ocupației germane”, a informat guvernul într-o declarație, după ce o anchetă comandată de familia regală a examinat Colecția Regală.

Regele Willem-Alexander și Regina Maxima

Regele Willem-Alexander și Regina Maxima

Familia regală olandeză face parte din lista scurta a caselor regale costisitoare din Europa, în condițiile în care contribuabilii plătesc aproximativ 31 de milioane de lire sterline pe an pentru a o întreține. Alocațiile anuale ale regelui Willem-Alexander și reginei Maxima ajung la aproximativ 5,4 milioane de lire sterline pe an, iar costul vizitelor oficiale la 20 de milioane de lire sterline.

Casa regală a Olandei are și o avere de aproximativ 131 de milioane de lire sterline, majoritatea banilor fiind obținuți din acțiunile deținute la compania petrolieră Shell.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>