Pages Navigation Menu

Okunoshima – sau cum sa te lasi fermecat de dragalasenia miilor de iepurasi

Okunoshima – sau cum sa te lasi fermecat de dragalasenia miilor de iepurasi

rabbit-2

Localizata la aproximativ 50 km de Hiroshima, Okunoshima a disparut inainte sa ajunga renumita. Intre 1927 si 1929, o fabrica existenta de conserve de peste din Okunoshima a fost “modernizata” cu o statie de desalinizare, un sistem de refrigerare si o centrala electrica – in acelasi timp, toate vulpile, marmotele, pisicile si soarecii au fost eradicate. Okunoshima a fost stearsa de pe harti si Japonia a facut tot ce i-a stat in putere sa tina existenta ei in secret.

Rutele vapoarelor au fost schimbate, trenurile care mergeau de-a lungul coastei trebuiau sa-si acopere ferestrele, la fel si feriboturile care treceau pe langa insula. Totul era secret, iar politia militara avea grija ca toate aceste reguli sa fie respectate, anume, nimeni nu tragea cu ochiul la ce se petrece pe insula. Pentru a se evita insa sa se observe orice activitate de pe insula mama-Japonia, vechea fabrica a fost distrusa si mutata mai in sudul insulei. Din 1929 productia de gaze nocive a inceput in mare secret si pentru ca oamenii de stiinta acreditati se aflau in vizorul serviciilor secrete straine, au fost folositi ca forta de munca amatori cu studii. Aproximativ 6.600 de tone de Yperite (gaz mustar), levizita, fosgen si alte gaze otravitoare au fost produse in Okunoshima intre 1929-1944.

Gazele erau testate pe iepuri. Dupa incheierea celui de-al doilea Razboi Mondial in 1945, toate resturile de gaze otravitoare au fost ingropate in ocean, fabricile au fost aruncate in aer sau folosite ca simple incaperi de stocare. Dar ce s-a intamplat cu iepurii folositi la teste? Au fost eliberati si au populat insula atat de natural si interesant incat au transformat un fost domeniu de groaza in cea mai blanda insula din lume.

rabbit-1

In zilele noastre, Okunoshima este un punct turistic foarte popular, vizitat de peste 100.000 de oameni pe an, multi ramanand peste noapte la un hotel, nu neaparat pentru ca vin sa viziteze ruinele fabricii de gaze, dar pentru dragalasii iepurasi. Lipsa animalelor de prada ii face sa zburde liberi si sa transforme insula in cea mai mare gradina zoologica din lume .

Ce poate fi mai frumos sau mai sensibil, decat o intalnire cu sute, mii de iepuri pofticiosi care incearca sa se catere pe tine daca fosnesti o punga de chipsuri. O adevarata terapie a sufletului si simturilor, lasati-va invaluiti de caldura acestor multe blanite macar si asa, virtual.

okunoshima-

Sursa: abandonedkansai.com

Sursa foto: dailymail.co.uk

No Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vin iepurași….puzderie!!! | “Socrate a fost pisică…..care va să zică !” - [...] Preluat de pe NewsUp [...]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>