Pages Navigation Menu

Oficial, am intrat în ANUL CAPREI

Oficial, am intrat în ANUL CAPREI

Tocmai ce am intrat în Anul Nou Chinezesc al Caprei de Lemn, prilej de mare bucurie pentru chinezii din întreaga lume. Astrologii vorbesc despre 2015 ca fiind un an mai sensibil pe toate planurile spre deosebire de anii precedenți.

anul caprei, zodiac chinezesc, horoscop, zodie, 2015

Dacă nu ai aflat încă ce semn zodiacal din horoscopul chinezesc ești, potrivit ar fi să te informezi înainte să citești acest articol, iar asta poți face accesând www.eastrolog.ro. In zodiacul european, momentul în care începe fiecare dintre zodii este determinat de intrarea Soarelui în zodia respectiva și diferă de la an la an, uneori chiar cu mai multe zile. Din acest motiv, datele obișnuite la care se spune ca începe o zodie sunt doar orientative.

Anul Nou Chinezesc, cea mai importantă sărbătoare tradiţională a chinezilor, începe în noaptea de miercuri spre joi (ora 18.000 a României). El este aniversat şi în Hong Kong, Taiwan, Macau, Vietnam, Singapore, Indonezia şi Malaezia.

 

Chinezii sărbătoresc jumătate de lună intrarea în Noul AN

 În cele 15 zile de festival, chinezii din lumea întreagă respectă câteva tradiţii şi obiceiuri vechi de secole. Fiecare familie trebuie să facă o curăţenie generală în casă, pentru a îndepărta necazurile din anul care se încheie. De asemenea, locuinţele sunt împodobite cu decoraţiuni din hârtie roşie, iar oamenii îşi fac cadouri şi întâmpină Anul Nou cu artificii şi petarde, pentru alungarea răului.

 Pe masa de Ajun, chinezii obişnuiesc să pună carne de raţă, care este asociată cu fertilitatea, carne de pui pentru a se bucura de prosperitate şi sănătate în noul an, un amestec de legume care aduce armonia în casă şi mere pentru pace şi înţelepciune. În prima zi din noul an, chinezii se abţin să consume carne, convinşi fiind că acest lucru le va asigura o viaţă lungă şi fericită. Următoarele zile sunt rezervate vizitelor în familie: copiii îşi vizitează părinţii şi naşii, oferindu-le cadouri, potrivit adevarul.ro.

Angajații și angajatorii, puși la mari încercări în Anul Caprei

Din punct de vedere profesional, noul an chinezesc este mai delicat atât pentru angajaţi, cât şi pentru patroni. Primii trebuie să înţeleagă importanţa perfecţionării continue, în vreme ce patronii se pot vedea nevoiţi să-şi păstreze doar cei mai valoroşi angajaţi.

Anul Caprei, anul creației

 Un an mai creativ În astrologia orientală, noul an corespunde Caprei (sau Oii) de Lemn, un an al sporului demografic, în care se vor naşte mulţi copii. „Lemnul este un potenţator al abilităţilor creative, care ne va determina să luptăm cu monotonia, cu plictiseala“, a declarat astrologul Gabriel Mihailovici pentru Astro24.ro.

Citește și: Horoscop arăbesc: Semne zodiacale cu nume de arme albe

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>