Pages Navigation Menu

Ochianul telefonului mobil – Sony QX100

Ochianul telefonului mobil – Sony QX100

obiectiv

Daca telefonul mobil poarta husa, de ce sa nu ii atasam si un ochi? Asa trebuie sa fi gandit cei de la Sony cand au creat QX100. Folosit ca atare, sau atasat telefonului mobil, obiectivul este o inventie spectaculoasa.  Premisa initiala era sa ne gandim ca functia foto a telefonului nu este suficienta de aceea un upgrade ar fi fost si mai interesant si mai functional. Odata luata decizia, se intampla sa isi piarda si simtul ridicolului, obiectivul iese in exterior si devine o adevarata “arma de lupta” pentru surprinderea lucrurilor frumoase din jurul nostru. Dar cine ar face poze cu ceva care seamana doar cu un obiectiv? Acesta se poate atasa telefonului, iar distanta poate fi reglata si din ecranul telefonului. O alta optiune este sa “tintesti” orbeste, fara sa focalizezi.

Ceea ce propune acest butoias sunt fotografii de inalta calitate, de pana la 20 megapixeli care se pot stoca pe un card microSD alflat in interiorul lui, sau stocate chiar in telefonul care tine loc de centru de comanda prin aplicatia Playmemories, telefon care este de tipul Android sau iPhone. Butoiasul se conecteaza prin Wi-Fi la telefon. Un mod simplu si futurist.

QX100 are un zoom de 3.6 care se regleaza cu usurinta in situatii de luminozitate scazuta, fapt care nu se poate spune despre toate telefoanele mobile. Inregistrari video de 1080p fara intarziere si avand culori luminoase. Singurul inconvenient ar fi lentoarea din momentul apasarii butonului pana la aparitia fotografiei pe ecran. Este posibil ca acest lucru insa, sa se rezolve prin actualizari de soft.

sony

Aceasta noua inventie poate fi un adevarat succes pentru iubitorii de gadget-uri, pentru pasionatii de fotografie care doresc sa experimenteze ceva nou sau pentru cei care nu se pot opri din a se fotografia cu grupul de prieteni. Turistii vor aprecia un spatiu de stocare mai mare pentru fotografii de calitate, fara sa fie obligati sa stearga din memoria telefonului.

Sony nu a neglijat si accesoriile. Husa este atractiva in sine si vine acompaniata si cu o “manacuta” pentru obiectiv. La pretul de  450 de euro ramane un gadget interesant, un accesoriu pentru “gurmazii” de fotografie, dispusi sa plateasca in plus pentru a avea un zoom interesant.

Este prematur sa stim daca ne aflam in fata unei  inventii trecatoare sau chiar ne confruntam cu o schimbare fulgeratoare in evolutia telefonului mobil, pe de o parte si a aparatului foto pe de alta parte. Contopirea intre un obiectiv si un telefon mobil este pe cat de ciudata, pe atat de atragatoare.

 

Sursa: El Pais.es

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>