Pages Navigation Menu

Ochelarii viitorului

Ochelarii viitorului

Goolge X, laboratoarele unltrasecrete unde gigantul internetului isi coace ideile cele mai traznite si revolutionare a scos la iveala o noua inventie: Google Glass, ochelarii cu care poti scruta internetul. Noua gaselnita iti permite sa imparti cu oricine tot ce vezi in fata ochilor, promite ca nu te vei mai rataci niciodata si te invata din mers tot ce vrei sa stii, in timp ce iti lasa mainile complet libere.

5WKSfOv

 

Practic, sunt o pereche de ochelari cu un ecran mic in partea dreapta sus a lentilei drepte care iti permit sa accesezi toate aplicatiile Google folosind doar vocea si maxim un deget. Asa e! Google Glass functioneaza pe baza de conversatie. Ii aprinzi rostind „OK glass” apoi una din comenzile care apare pe meniul de pe ecran, de la motorul de cautare, la aparatul foto/video, la telefon, la GPS. Si  ochelarii iti raspund repetand comanda, ghidandu-te prin locurile necunoscute, sau oferindu-ti informatiile pe care le cauti.

Fotografierea si filmarea sunt la fel de simple si de discrete ca intr-un film James Bond. Doar atingi usor marginea ramei pentru o fotografie, sau plimbi scurt degetul in jos pentru a filma. Nici un zgomot, nici o lumina nu te da  de gol fata de ceilalti. Decat, evident, faptul ca porti singura pereche de ochelari din lume capabila de asa ceva. Cadrul usor din titan, bratul drept mai gros unde sunt inghesuite toate circuitele si obiectivul de pe lentila ii fac inconfundabili.

Dar cel mai util instrument incorporat ramane GPS-ul. Acum te poti descurca prin locuri necunoscute fara sa mai intorci privirea de la drum. Tot ce trebuie sa faci este sa rostesti: „get directions to <adresa x>” si harta locului, pozitia ta si drumul de urmat iti apar in fata ochilor. In plus, esti si ghidat vocal.

Google-Glass-In-Travel-Industry-2

Acum urmeaza partea mai putin frumoasa. Google spune ca noul lor gadget va costa intre 500 si 1000 de dolari cand va iesi pe piata, la inceputul lui 2014. Si probabil ca si-ar merita banii daca nu ai avea oricum nevoie de un smartphone in buzunar care sa faca exact aceleasi lucruri, de o conexiune wi-fi pe oriunde vrei sa te plimbi, sau de o conexiune bluetooth infailibila intre telefon si ochelari. Iar sutele de oameni pe care compania americana i-a premiat cu aparatul pentru ca sa-l testeze, din 2012 incoace, spun ca  Google mai are ceva de lucru cu detaliile.

Totusi , implicatiile utile si potentialul unui asemenea gadget sunt imense. De la medici, la mecanici, la jurnalisti, la turisti, sau oricine vrea sa caute informatii si are nevoie de doua maini libere, va gasi Google Glass mai mult decat folositor. Iata mai jos cam ce promite sa faca.
Google Glass official promo video:

Sursa: the guardian.co.uk

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>