Pages Navigation Menu

O tara europeana recileaza 99% din totalul deseurilor

O tara europeana recileaza 99% din totalul deseurilor

       Suedezii si-au intrecut propriul recod in materie de reciclare a gunoiului: 99% din totatul deseurilor este reciclat de suedezi. In 2012, procetanjul era de 96%, dar cifrele actuale sunt impresionante si fac cinste cetatenilor suedezi.

trashhhhh

        In legatura cu aceasta chestiune, suedezii au o politica agresiva: interziceri, refolosire, reciclare, alternative la reciclare, gropi de gunoi (ecologice). In 2014, doar 1% din deseuri ajung la groapa de gunoi.

        Suedezii inteleg ca, pentru a reduce cantatitatea de gunoi, cel mai simplu este sa nu se produca mult. O solutie la fel de simpla a fost si introducerea unor recipiente refolosibile pentru apa si alte bauturi astfel au scapat de o cantiatate enorma de containere care ar fi fost aruncate. De asemenea, dispun de un sistem performant care sorteaza gunoiul, iar reciclarea se realizeaza cu usurinta.

      Resturile care nu ajung sa fie reciclate sunt folosite ca sursa de energie – oricat ar parea de greu de crezut. Gunoiul menajer si cel care provine din industrie sunt arse in centrale electrice care alimenteaza cu energie orase. Intreprinzatorii suedezi au facut chiar si o afacere din asta, importand gunoi din alte tari, precum Norvegia, Irlanda sau Italia. Urmatoarea miscare a suedezilor in programnul lor care transforma deseurile in energie este sa importe 800 000 de tone de gunoi din tarile europene, pentru a le arde in centralele lor. Desi aceasta metoda de a produce energie este controversata, ramane o solutie inteligenta.

         In comparatie cu Suedia, America recicleaza doar 34% din cantitatea de deseuri pe care o produce.

Sursa: http://themindunleashed.org

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>